in Casual stuff

Ce trebuie să ştii înainte să mergi la Therme Bucureşti

therme_bucuresti

Therme Bucureşti este cu adevărat spectaculos. Am fost ieri la conferinţa de presă, începând de azi e deschis, puteţi citi articole pe larg la Petreanu, NwRadu şi Prinţesa Urbană.

Pentru cei care n-au răbdare să citească atât de mult, o să vă fac un rezumat, iar apoi o să vă spun ceea ce cred că ar trebui să aveţi în vedere când mergeţi acolo.

Este un loc în care s-au investit foarte mulţi bani, s-au adus materiale din multe colţuri ale lumii şi s-au plantat tot felul de palmieri unici în România. Important pentru omul de rând e că pare foarte civilizat, e mult personal, deci probabil că se va păstra curăţenia şi există multe chestii de făcut în interiorul complexului.

Therme Bucureşti e destul de departe. Mai exact, e vis-a-vis de fostul complex PRISMA, în zona Corbeanca-Baloteşti. Deci de la aeroport mai e puţin de mers. Dezavantaj pentru cei care nu au maşină, pentru că momentan nu au nicio variantă prin care pot ajunge acolo. S-a făcut deja o cerere pentru prelungirea unor mijloace de transport în comun (dacă vă mai amintiţi, la PRISMA se ajungea cu un autobuz într-o vreme), e posibil să se aprobe cândva. Până atunci, se ia în calcul transportul cu microbuze contra cost, cu plecarea de la Universitate/Romană/Unirii. Reprezentanţii Therme vorbeau de un cost mic, menit să acopere doar benzina + şoferul, n-au de gând să facă un business din asta.

Ce să aveţi în vedere:

Therme e un spa, deci ideea principală e să vă relaxaţi şi să vă simţiţi bine. De-asta cred că trebuie să luaţi în calcul că nu vor fi suficiente 3,5 ore, mai ales la prima vizită, când veţi dori să încercaţi toate cele 3 zone de acces: cel cu tobogane, cel cu piscină, ape termale şi mulţi palmieri, cel cu saune şi masaj (cel mai mic pachet de „vizitare” este de 3,5 ore). În plus, ar trebui să vă calculaţi timpul astfel încât să prindeţi şi venirea serii, când se aprind luminile şi locul arată de 2 ori mai spectaculos.

foto_therme2

O zi întreagă la Therme, cu acces full, costă 93 de lei în weekend. Ăsta e tariful maxim pe care îl puteţi plăti. Recomandarea mea e să luaţi pachetul mic (78 de lei) şi să plătiţi apoi dacă depăşiţi. Costă 5 lei pe oră stată în plus, deci dacă staţi 4,5 ore în loc de 3,5 ore veţi plăti 83 de lei. Dacă treceţi de 5 ore, veţi intra pe tariful de zi întreagă, deci vă costă 93 de lei. Ok, şi care e şpilul? De ce e aşa ieftin un loc atât de luxos?

Nu ni s-au comunicat preţurile de la restaurante şi baruri, dar părerea mea e că şpilul ăsta e, să mergi acolo şi să consumi cât mai mult. Şederea e ieftină, consumul e scump. N-ai voie cu alimente şi băutură din afară, deci 5-6-10 ore vei sta cu o brăţară la mână cheltuind bani fără să-ţi dai seama (brăţara are un cip care înregistrează totul pe nota ta de plată). Oamenii vor fi în cadrul perfect în care să facă asta, se va merge pe principiul „hai să mă răsfăţ, că nu vin aici în fiecare zi”. Nu că ar fi un lucru rău, zic doar să vă aşteptaţi la o notă de plată în jur de 200 de lei de persoană. Un cocktail la piscină, o masă, încă un cocktail şi se adună costurile.

E mult? Nu cred, nu mi se pare genul de distracţie la care să mergi săptămânal. Poate că cei care stau în zona de Nord a oraşului vor merge mai des, dar eu nu cred că voi ajunge mai des de 3-4 ori pe an. Aştept câteva săptămâni să mai treacă nebunia de la lansare şi apoi fac un drum până acolo ca să văd cum e.

8 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu