in Casual stuff

Cum e la Veranda Mall: lista de magazine, fotografii, alte informaţii

veranda_mall

Ieri a avut loc lansarea oficială a Veranda Mall – noul centru comercial deschis vis-a-vis de Piaţa Obor. Prima mare surpriză: mall-ul era gata! Nu lipseau nici bucăţi de gresie, nici nu se montau corpuri de iluminat, nici nu se trasau marcajele în parcare. Era ga-ta. Sigur, plimbându-mă vreo 10 minute prin parcare am dat de nişte muncitori care lucrau la tabla de pe un acoperiş, însă nimic cu care să intre în contact clienţii. Iată că se poate şi aşa.

A doua surpriză plăcută a fost că n-a mai ajuns doamna Firea. Şi nu sunt deloc maliţios când zic asta, pur şi simplu femeia aia are treburi mai importante decât lansarea unui mall, de exemplu RADET sau RATB sau traficul din oraş sau locurile de parcare sau… aţi înţeles ideea. N-ar fi folosit nimănui să taie o panglică în sectorul 2. Shut up and get to work! În schimb l-am văzut la faţă pentru prima oară pe primarul sectorului 2.

De la conferinţa de presă am reţinut două chestii interesante:

1. E în plan un cinematograf, care s-ar putea să fie deschis anul viitor (nu-mi dau seama exact unde ar putea fi amenajat, dar spaţiu mai au, atât în sus, cât şi în spate, în zona parcărilor);

2. Nu se va plăti parcarea. Sper că am înţeles eu bine ce a zis Andrei Pogonaru, dezvoltatorul proiectului. Nu sunt sigur de informaţia asta pentru că am văzut nişte bariere ce vor fi puse în funcţiune în curând. Mie mi s-ar părea o idee bună, măcar pentru un etaj din parcare. Oricum nu poţi ajunge acolo decât trecând prin mall, deci sigur aduci nişte trafic în felul ăsta. Omul vine la Piaţa Obor, parchează la mall, apoi mai face 2-3 cumpărături, stă la o cafea, mănâncă ceva.

La prima vedere e un mall destul de mic, dar probabil că îl compar fără să vreau cu AFI şi Băneasa, ceea ce nu e deloc corect. Veranda e poziţionat ca un mall de proximitate, un fel de mall în care intri când ai nişte chestii urgente de luat sau ţi-e lene să te deplasezi. Cam cum aveam Plaza atunci când locuiam în Militari. Pentru lucrurile mai serioase tot în AFI făceam treaba.

Mi-a plăcut foarte mult că e o afacere de familie şi se vede asta. Oamenii ăia au pus mult suflet (şi bună parte din averea lor) în dezvoltarea Veranda şi erau super emoţionaţi. Dacă fondurile de investiţii sau corporaţiile străine vin la astfel de lansări şi aruncă doar cifre seci, preţ pe metrul pătrat închiriat, planuri de viitor şi număr de chiriaşi, Andrei Pogonaru a preferat să le mulţumească tuturor celor implicaţi.

Ce mi-a plăcut

Locurile de parcare sunt de o mărime decentă. Aici iar cred că e mâna afaceristului român care s-a lovit de situaţia locurilor înguste şi a cerut să se facă lucrurile cu bun simţ. Puteau să tragă de locurile alea de parcare şi să le transforme în 1600 sau mai mult. Ar fi avut clienţi mai mulţi, dar mai nervoşi.

Parcarea pare să fie cam labirint, dar ăsta e un lucru bun odată ce te obişnuieşti cu ea, găseşti mereu locuri de parcare ascunse de novici.

Deşi credeam că e un mall mai „de săraci”, mixul de branduri e echilibrat. N-o să se bată niciodată cu mall-urile high-end, dar are şi un Jolidon, un Starbucks, sau un Toan’s.

Mi-a mai plăcut şi Carrefour-ul, practic punctul de atracţie al mall-ului (ancora, cum se spune). Arată ceva mai bine decât celelalte magazine ale lor. Gresia mai bună, aranjarea mai mişto. Nu sunt mare fan Carrefour, dar aici probabil că o să ajung des.

Ce lipseşte

Accesul alternativ spre parcare e o chestie care lipseşte mult şi nu prea poate fi rezolvată. Exceptând strada Ziduri Moşi (care e plină de gropi şi supra-aglomerată) nu ai alt acces în parcare. Le-ar fi folosit mult dacă puteau să intre pe o stradă paralelă, poate pe lângă Kaufland. Primăria a promis că va asfalta strada şi va rezolva problema traficului (semafoare, reparaţii la linia de tramvai), dar sunt curios cum vor face asta cu mall-ul funcţional.

Altă chestie care lipseşte e un sistem de becuri pentru parcare, cu verde şi roşu (pentru locurile libere sau ocupate), aşa cum sunt în câteva parcări de mall-uri din Bucureşti. Te orientezi mult mai repede, câştigi timp şi ajută şi pentru statisticile legate de gradul de ocupare.

Dintre chiriaşi

Restaurante&Cafenele: McDonald’s, KFC, Toan’s, Salad Box, Mesopotamia, Oro Toro, K-Grill, Spartan.

Bănci: Banca Transilvania, BCR şi Raiffeisen.

Haine: H&M, C&A, LC Waikiki, CCC, Deichman, Salamander, Adesgo, Tati.

Farmacii: SensiBlu şi Catena

Altele: Altex, EcoClean, Sibianul, Digi, Orange, Telekom, Vodafone, Inmedia, TUI Travel Center, Maxbet, Sephora, Gerovital, DM, Pepco, Optiblu, B&B + multe cu bijuterii.

Lista completă e pe site.

mc_donalds_veranda

Tot ieri s-a mutat oficial McDonald’s din magazinul Bucur Obor în Veranda. Noul restaurant e destul de mic, însă s-au făcut nişte schimbări în proceduri, aşa că întreaga experienţă va fi una rapidă. S-au introdus şi ecrane de afişaj pentru meniuri, chestie pe care am văzut-o doar prin restaurantele lor din Vest.

Sunt curios ce se va întâmpla cu spaţiul de la Obor, după 21 de ani în care a fost doar McDonald’s. E clar că locul va rămâne cu numele, aşa cum e şi în faţă la „magazinul Eva”, la „sala Dalles” sau la „McMonis”. 3 generaţii de-acum încolo oamenii se vor întreba de ce oare îi zice „în faţă la McDonald’s” dacă singurul restaurant din zonă e la Veranda, 1 km mai la est.

Alte fotografii:

8 comentarii. Leave new

 • Ce tare! Ai doilea Toan’s din oraş?

  Răspunde
 • Doar pe cel de pe Magheru îl știam. Pe celelalte două le-am ratat 😀

  Răspunde
 • Azi, 29.09.2016 prima vizita la Veranda Mall.
  Prima vizita, „ancora” fiecarui mall supermarketul Carrefor.Tot cartierul a fost impazit cu pliante cu mari reduceri.
  Nu celebrele „tigai”, chestii mai sofisticate ca exemplu TV LED diagonala 82cm la senzationalul pret de 599 lei.
  Prima impresie, supermarketul Carreforu pozitionat undeva la subsol, pana ajungi ai senzatia de labirint.Ai facut cumparaturi la Carreforu, ai caruciorul plin si alta surpriza, nu este voie cu caruciorul prin „mall”.
  Adica daca esti un simplu client al pietei Obor si fara automobil si ai facut greseala sa faci „shoping” la Carrefour Veranda ai cam belito, daca alegi iesirea directa este encesar sa urci cateva zeci de trepte cu sarsanalele in mana.
  Exista cei drept si una scara rulanta care sa te urce la „nivel zero” dar repet te va lovi senzatia de labirint.
  Am sfatuit azi o babuta sa-si incerce norocul la Kaufland si babuta dupa ce a orbecait minute bune prin „mall” a fost de acord cu mine.
  Prevad ca Carrefour Veranda va fi un esec.
  Valabil si pentru celelalte magazine prezente in Mall Veranda, piata Obor si-a castigat celebritatea daca ma pot exprima asa pentru variatatea de produse la PRETURI MICI.
  Marfurile oferite de marile „branduri” internationale prezente in Veranda sunt cam departe de perceptia clientilor pietei Obor.
  Drept dovada desi magazinul s-a deschis de 2 zile,intr-o zi de sambata(zi de shoping) orele 10.30 – 11.00 au fost putini „musterii” in Veranda Mall desi au fost anuntate din timp mari promotii.
  Pana si parcarea era in proportie de 60% libera.

  Răspunde
 • Nasol ca nu are cinematograf.. ..

  Răspunde
 • Dupa 2 ani, inca este deschis. Sa speram ca ramane deschis. Clientii hotelului nostru se bucura ca au mall aproape 😀

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu