În ultima vreme am testat câteva restaurante de prin Bucureşti, aşa că am pus la un loc mai multe recomandări. 

Trattoria Fresca

Descoperit de nişte prieteni gurmanzi pe TripAdvisor, e pe strada Popa Nan nr. 140 (foarte aproape de Piaţa Alba Iulia, prin spatele blocurilor practic). E un restaurant italienesc clasic, care mi-a adus aminte de un frate de-al lui din Roma, L’Isola della Pizza. Cam toată mâncarea e bună. Am testat: Fettuccine al funghi porcini, Salata Caesar, Pizza Rustica şi Carpicciosa, Tiramisu, Cheesecake şi tortul de ecler (da, au aşa ceva în meniu!). 

Porţiile sunt mari şi bune, cheesecake-ul este mai bun decât în multe locuri fancy din oraş, tiramisu e corect executat.

Hashtag Pub

Mi se întâmplă de multe ori să iau prânzul aici. E ascuns printre blocuri, aproape de Obor. Adresa e Şoseaua Mihai Bravu nr. 32, dar e situat pe aleea din spatele blocului. Cel mai simplu e să veniţi de la Obor şi să faceţi prima la dreapta, apoi imediat stânga.

Mâncăruri bune: Popeye’s Chicken – pui cu spanac şi caşcaval pe deasupra (eu urăsc spanacul în mod normal, dar ăsta e bun), burgerii sunt buni, pizza la fel, odată am mâncat şi o friptură de vită bună.

Cucina da Pietro

L-am ales pentru că aveam chef de ceva mai fancy şi am văzut un articol la Vali (bloggerii livrează!). E aproape de intersecţia Eminescu cu Moşilor, într-o casă drăguţă, proaspăt renovată. Personalul e super amabil, locul e genul de restaurant pe care îl alegi la ocazii mai speciale. Am mâncat nişte paste cu creveţi care au fost ok, nişte paste cu fructe de mare care au fost cam amare, dar surpriza a venit de la o supă cremă de ciuperci. Foarte interesantă textura, aproape că e o spumă. Supa e 18 lei, pastele vreo 40 de lei. V-aş recomanda să alegeţi alt fel principal dar să începeţi cu supa.

Adresa: Strada Marcel Iancu nr. 10

Alte lucruri bune

Lava Cake de la Barrio (+scoicile cu sos de vin). Din păcate nu mai au acel tiramisu cu fructe de pădure făcut la borcan, era excelent.

lava_cake_barrio

Sandwich cu sfeclă roşie de la M60

sandwich_m60

Clătite cu ricotta la The Harbour – aici ne-am făcut încălzirea cu o ciorbă de văcuţă, numai bună pentru o după-amiază de weekend.

clatite_harbour

Pui în cuib – de la restaurantul chinezesc pe care îl recomand cu ochii închişi: Peking Duck. Puteţi încerca orice de la ei, cam toată mâncarea e bună. Atenţie doar că porţiile sunt mari, aşa că vă recomand să luaţi câte puţin din toate şi să împărţiţi cu gaşca.

pui_in_cuib_peking_duck

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu