Povestea Slujitoarei sau The Handmaid’s Tale era pe lista mea de la începutul anului, însă pe măsură ce au apărut informaţii noi mi-am cam pierdut interesul. Apoi am primit câteva recomandări şi i-am dat o şansă. Pe modelul Game of Thrones, primele episoade sunt greu de digerat, însă pe măsură ce avansezi în poveste lucrurile devin din ce în ce mai interesante. Este absolut mindfuck serialul ăsta, iniţial nu poţi accepta că oamenii pot ajunge în astfel de situaţii.

Pe scurt, acţiunea are loc într-un viitor apropiat, când o grupare religioasă extremistă organizează nişte atacuri teroriste în SUA, intră în vigoare Legea Marţială şi în felul ăsta nebunii din Coaliţia pentru Familie Fiii lui Iacob pun mâna pe putere, stabilesc noi graniţe, dau tot felul de legi aberante şi încep să persecute pe toată lumea.

În primele episoade stai şi te întrebi cum naiba s-a putut ajunge aici, însă uşor-uşor îţi dai seama că a fost suficient ca oamenii normali să nu facă nimic, să nu aibă nicio reacţie. Povestea este bazată pe cartea scrisă de Margaret Atwood în 1985!

Serialul e produs de Hulu, însă pentru Europa de Est cei de la HBO au achiziţionat drepturile de difuzare, într-o mişcare foarte smart. Am mai spus-o, cred că în câţiva ani vom putea vedea legal absolut orice serial care e disponibil în SUA, la scurt timp după difuzare sau chiar concomitent (I’m looking at you, Suits!). 

Vă recomand să încercaţi The Handmaid’s Tale, primele 8 episoade sunt disponibile pe HBO GO, urmează să apară încă două, dar modul în care evoluează lucrurile îmi spune că vor mai fi cel puţin 3-4 sezoane.

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu