Acum câteva luni, când am ajuns în Brugge, am nimerit într-un magazin cu decoraţiuni de Crăciun şi era să rămân acolo. Cred că aş fi fost în stare să îmi petrec tot restul zilei acolo şi să plec direct la gară şi tot n-aş fi studiat toate obiectele decorative. Magazinul se cheamă Käthe Wohlfahrt, e un lanţ nemţesc specializat doar pe aşa ceva şi are nişte decoraţiuni superbe, create manual. Lemnul e principala materie primă pe care o folosesc, dar au şi obiecte din sticlă sau metal. Toate arată perfect, nimic din ce-am văzut acolo nu mi s-a părut kitchos.

Aş fi luat pungi întregi dacă n-ar fi fost extrem de scumpe toate. Un brad ceva mai complex: 17 euro, un Moş Crăciun simpatic 15 euro. Chiar şi un fulg de zăpadă foarte simplu e 6 euro. Obiectele din sticlă sunt la fel de scumpe. Îmi imaginez că de-aici îşi cumpără oamenii bogaţi decoraţiunile, pe care dau 4-5000 de euro şi pe care le plasează în brazii lor de 3 metri, în sufrageriile conacelor cu 17 camere.

O altă chestie la care se pricep oamenii ăştia sunt ceasurile cu cuc, cărora le-au dedicat o cameră întreagă. Am mai pierdut şi pe-acolo vreo 20 de minute, studiind fiecare detaliu. Erau vreo 20-30 de modele, cu preţuri între 800 de euro şi “n-o să-mi permit niciodată aşa ceva”.

Şi tot din categoria #lifegoals, mi-ar plăcea să am un astfel de Advent Calendar atunci când voi avea copil, să-i ascund câte o surpriză în fiecare zi din decembrie, în aşteptarea Crăciunului. 

Dacă ajungeţi prin Brugge, îl găsiţi în două locuri: fix lângă piaţa centrală, pe strada care pleacă perpendicular pe Belfort şi undeva pe o străduţă care duce spre gară. În rest, sunt şi prin Berlin, Nuremberg şi alte oraşe mai mici din Germania.

Iată şi un video făcut de cineva care s-a gândit la asta, eu am fost efectiv în transă vreo juma de oră, până când am fost scos cu forţa din magazin că venisem la vizitat oraşul, nu decoraţiunile.