Acum câteva luni, când am ajuns în Brugge, am nimerit într-un magazin cu decoraţiuni de Crăciun şi era să rămân acolo. Cred că aş fi fost în stare să îmi petrec tot restul zilei acolo şi să plec direct la gară şi tot n-aş fi studiat toate obiectele decorative. Magazinul se cheamă Käthe Wohlfahrt, e un lanţ nemţesc specializat doar pe aşa ceva şi are nişte decoraţiuni superbe, create manual. Lemnul e principala materie primă pe care o folosesc, dar au şi obiecte din sticlă sau metal. Toate arată perfect, nimic din ce-am văzut acolo nu mi s-a părut kitchos.

Aş fi luat pungi întregi dacă n-ar fi fost extrem de scumpe toate. Un brad ceva mai complex: 17 euro, un Moş Crăciun simpatic 15 euro. Chiar şi un fulg de zăpadă foarte simplu e 6 euro. Obiectele din sticlă sunt la fel de scumpe. Îmi imaginez că de-aici îşi cumpără oamenii bogaţi decoraţiunile, pe care dau 4-5000 de euro şi pe care le plasează în brazii lor de 3 metri, în sufrageriile conacelor cu 17 camere.

O altă chestie la care se pricep oamenii ăştia sunt ceasurile cu cuc, cărora le-au dedicat o cameră întreagă. Am mai pierdut şi pe-acolo vreo 20 de minute, studiind fiecare detaliu. Erau vreo 20-30 de modele, cu preţuri între 800 de euro şi „n-o să-mi permit niciodată aşa ceva”.

Şi tot din categoria #lifegoals, mi-ar plăcea să am un astfel de Advent Calendar atunci când voi avea copil, să-i ascund câte o surpriză în fiecare zi din decembrie, în aşteptarea Crăciunului. 

Dacă ajungeţi prin Brugge, îl găsiţi în două locuri: fix lângă piaţa centrală, pe strada care pleacă perpendicular pe Belfort şi undeva pe o străduţă care duce spre gară. În rest, sunt şi prin Berlin, Nuremberg şi alte oraşe mai mici din Germania.

Iată şi un video făcut de cineva care s-a gândit la asta, eu am fost efectiv în transă vreo juma de oră, până când am fost scos cu forţa din magazin că venisem la vizitat oraşul, nu decoraţiunile.

 

 

 

4 comentarii. Leave new

  • Intr-adevar o idee foarte dragutza, pentru cumparaturi de Craciun (si cand ai chef de a cheltui bani 🙂 )

    Asa am ramas si eu intr-un magazin in Salzburg, plin cu modele de dragoni (sunt pasionata de dragoni) in care aveau de la modele de dragoni de cativa centimetri, la mese si alte mobile decorate cu dragoni. Si chiar aratau bine, cat se poate de cu stil, asta in conditiile in care ai avea si casa in care sa le pui. Bine ca pe vremea aia eram studenta, cu parale foarte putine, ca altfel as fi cheltuit cam multicel in acel magazin….

    Răspunde
    • Eu am reuşit să nu iau nimic de data asta :)) Am zis că ies la masă şi revin, apoi m-am luat cu altele şi s-a închis până să-mi aduc aminte 🙂

  • Si eu pierd ore in sir in magazinul asta, peste tot pe unde-l gasesc. Este absolut minunat! ☺

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu