in Casual stuff

Travel Bingo: ce se joacă oamenii fără griji când se plictisesc

Săptămâna trecută am fost la Copenhaga, la un eveniment ce marchează aniversarea a 170 de ani de la înfiinţarea Carlsberg. Printre evenimentele conexe, a avut loc şi un TEDx (acele conferinţe de tip TED organizate independent) pe tema „Trust Uncertainty”. Dacă atunci când am văzut programul nu mi-a zis mare lucru titlul ăsta, după ce am ajuns acolo mi-a picat fisa: incertitudinea e bună, pentru că tot ce e nesigur este probabil. Şi cum sloganul Carlsberg e „Probably the best beer in the world”, lucrurile au sens.

Pe lângă holograma fondatorului Carlsberg, J.C. Jacobsen, a mai vorbit şi Erik H. Müller, un inginer pasionat de… bingo. Tipul se plictisise să mănânce mereu aceleaşi lucruri, aşa că a inventat alături de prietenii lui Pizza Bingo. Iei meniul unei pizzerii şi alegi o cifră la întâmplare. Numeri până când ajungi la pizza respectivă şi pe aia o comanzi. 

Şi pentru că nu era suficient de interesant, s-au apucat de Cookbook Bingo, din care să gătească, apoi Drinks Bingo şi Go out Bingo. Când s-au plictisit şi de astea, au luat 10 reviste porno, le-au pus în cerc lângă gara din Copenhaga şi i-au rugat pe nişte străini să aleagă o pagină şi o poziţie din pagina respectivă pentru a selecta un bar din vreun oraş apropiat. Plecau dimineaţa şi se întorceau noaptea cu trenul, după ce băuseră în barul ales. 

Când şi asta a devenit plictisitoare, s-au apucat de Travel Bingo. Şi-au convins un prieten să le cumpere bilete de avion fără să le spună unde merg până în clipa plecării. Se întâlnesc la aeroport fără să ştie exact ce trebuie să împacheteze, dacă e cald sau frig, dacă e soare sau plouă acolo unde merg. Află destinaţia şi trebuie să se descurce la faţa locului pentru cazare şi masă.

Cele 4 reguli pe care le aplică: merg doar în locuri pe care nu le-au mai vizitat, biletele pot costa cel mult 340 de euro, pot merge doar la sud de Danemarca şi nu pot lua bagaj de cală. Până acum au ajuns în Newcastle, Antwerp, Munchen, Kiev, Istanbul şi Catania. Iar la Istanbul au nimerit la un hotel fix în piaţa Taksim, în timpul protestelor Gezi :)) Uncertainty at it’s best!

S-au distrat? Probabil, din moment ce continuă să facă asta 🙂

*În imagine e NY Carlsberg Glyptotek, muzeul de artă fondat în 1882 pe baza colecţiei personale a lui Carl Jacobsen, unde a avut loc conferinţa TEDx. O clădire foarte frumoasă, cu multe lucruri de văzut şi prin interior.

2 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu