Au apărut datele financiare ale Netflix pentru Q3. Rezultatele sunt peste aşteptări, numărul de abonaţi noi depăşind 5.3 milioane la nivel mondial. Expansiunea cea mare e în afara SUA, unde doar în trimestrul 3 au adăugat 4,45 milioane de utilizatori, aproape cu 1 milion mai mult decât previzionaseră. Pentru producţia de conţinut Netflix are un buget de 7-8 miliarde de dolari în 2018, iar ţinta până la finalul anului viitor este să aibă 50% conţinut original. Ceea ce e absolut huge.
În SUA, Netflix a anunţat deja creşterea preţurilor, de la 10 la 11 dolari şi de la 12 la 14 dolari. Abonamentul basic rămâne la 8 dolari. Momentan n-a apărut vreun astfel de anunţ pentru România. Totuşi, rezultatele financiare bune nu iau în calcul mărirea asta, aşa că până la finalul anului e posibil ca Netflix să aibă creştere şi mai mare, care să se transforme într-o mărire a bugetului pentru content.
Şi pentru că probabil se plictiseau, oamenii de la Netflix au mai inventat un termen: Binge Racing. Adică un concurs de „cine termină în 24 de ore un sezon întreg dintr-un serial”. S-au făcut topuri pe ţări, topuri pe seriale şi a ieşit infograficul de mai jos.
Se pare că sunt 8,4 milioane de oameni care văd un sezon întreg în decursul a 24 de ore (din totalul de 109 milioane de conturi). Freaks!
Serialul cel mai vizionat în ritmul ăsta: Gilmore Girls. Apoi Fuller House, şi The Defenders. Ceea ce e oarecum normal, că nu poţi să vezi 10 episoade consecutive din Narcos fără să o iei razna. La Black Mirror limita mea e de 1 episod pe zi, uneori nici n-am chef să mă deprim, aşa că amân vizionarea pentru altă dată. Mai apar în top 20 Stranger Things (10), House of cards (16) şi GLOW (18).
În ceea ce priveşte ţările care se uită în ritmul ăsta nebun, Canada conduce topul Binge Racingului, urmată de SUA şi Danemarca. Deşi ăsta nu e un top al ţărilor cu cele mai multe conturi, putem să bănuim că numărul de utilizatori e direct proporţional cu numărul de fani înfocaţi. Mi-e greu să cred că e vreo ţară de acolo în care oamenii zic „Uite, a apărut sezonul nou din Narcos, hai să-l vedem peste 2 luni, când deja ştim toate spoilerele şi nimeni nu mai vorbeşte despre asta”. România nu e în top 20 ţări la Binge Racing 🙁 Toate datele sunt aici.
Dacă tot vorbim de România, suntem în top 20 la ceva. Suntem una dintre cele 20 de ţări în care s-a făcut localizarea platformei. Asta apropo de articolul de acum câteva săptămâni, în care spuneam că ţara noastră e importantă pentru ei. Acum ştim şi cât de importantă, probabil undeva în top 20-30 de ţări. Ceea ce e chiar bine având în vedere că Netflix e prezent în 190 de ţări la nivel mondial.
Am primit recent şi nişte recomandări de personalizare a contului, pe unele le folosesc deja, altele sunt ingenioase.
Titrările se pare că pot fi modificate la nivel de font, culoare şi mărime din meniul de Subtitle Appearance. Platforma cu totul se poate seta în limba română, la fel şi limba default a titrărilor.
Profilele multiple se pot folosi pentru a-ţi personaliza experienţa dacă sunt mai multe persoane care folosesc acelaşi cont (eu am abonamentul cu 4 sloturi, că s-a nimerit să mă uit concomitent cu mama şi tata la câte un serial, aşa că putem folosi simultan serviciul). Dacă nu împărţiţi contul cu nimeni, tot vă puteţi crea mai multe profile pe care să le personalizaţi după bunul plac. Un profil de comedii, un profil de filme istorice, poate altul de filme siropoase pe care să intraţi când vine prietena în vizită şi să arătaţi ce ursuleţ pufos şi romantic se ascunde în voi.