În ultimele săptămâni s-a tot discutat problema asta a traficului şi a timpului pierdut pe drum, chit că e la volan, chit că e în autobuz sau taxi/uber. Ocazie cu care am descoperit cât de multă lume petrece o oră pe drum până la birou. Motivul pentru care nu avem deja lovitură de stat organizată de aceşti oameni blocaţi pe străzi e că cei mai mulţi nu conştientizează problema asta.

Unii au trăit aşa toată viaţa, deci nu cunosc o alternativă. Până să mă mut din Militari consideram că asta e situaţia şi, chiar dacă nu e normală, trebuie s-o acceptăm. În momentul ăsta nu m-aş mai muta acolo nici pentru cea mai mişto vilă primită gratuit. 

Nu stau în centru, însă am biroul la 5 minute de casă (cu maşina) şi traficul a dispărut pentru mine de ceva timp. Ştiu că există undeva, însă evit cu graţie aglomeraţia de dimineaţă şi seară. Îmi planific drumurile în aşa fel încât să plec cât mai târziu de acasă sau de la birou, iar prin Militari merg doar în weekend. Chiar şi întâlnirile le stabilesc cât mai aproape de cercul mic în care mă învârt. Uneori mă simt ca într-un mic orăşel de provincie, cu supermarketul fix în drumul meu zilnic, piaţa aproape şi vecinii bătrâni. Dar ştiţi ce? E chiar mişto în bula asta.