Săptămânile trecute a fost demolată integral fabrica Izolatorul ce se află în spatele Gării Obor, pe Şoseaua Electronicii, fix în drumul meu zilnic spre muncă. Am căutat puţin pe net şi am aflat, fără să fiu surprins, că se va face un complex rezidenţial acolo, unul cu 10 etaje chiar. Se pare că terenul e al lui Cosmin Olăroiu. Am marcat suprafaţa aproximativă, dar e posibil să fie mai mult de-atât şi să existe un proiect mai mare. Oricum, intră cel puţin 3 blocuri măricele acolo.

Deci dacă vreţi un apartament nou în zonă, fiţi cu ochii pe acest proiect imobiliar, presupun că vor începe în curând lucrările. Partea proastă e că zona respectivă e destul de izolată, fiind preponderent industrială până acum. Există nişte case spre cartierul Tei, însă n-ai niciun mijloc de transport în comun aproape şi nici magazine. Într-un viitor paralel, Gara Obor va fi prelungită pe modelul Gării Basarab, iar din acest complex rezidenţial vor putea pleca direct cu trenul urban sute de corporatişti care se vor opri în Pipera după doar 15 minute de mers civilizat.

În altă ordine de idei, tot pe Şoseaua Electronicii, în spatele Ghica Plaza, există un teren mult mai mare care este abandonat. Tare mi-ar plăcea să se construiască ceva şi acolo, Bucureştiul suferă de prea multe spaţii centrale nefolosite, aşa cum am mai spus.

1 comentariu. Leave new

  • Sa fim seriosi, la 5 – 10 minute de mers pe jos (lejer) ai Kaufland, Lidl si un pseudo mall cu Carrefour. 100% apare si un MegaImage undeva la parterul unui bloc.
    Din pacate mijloacele de transport in comun sunt la ~15 minute de mers pe jos.

    Iar despre terenul fostei fabrici Solaris mi se pare foarte ciudat ca au daramat acum mult timp (10 ani ?) totul, dar inca nu se ridica nimic acolo.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu