Dragnea şi compania iar au dat foc unor camioane cu bani (ai noştri, normal) doar pentru că nu se înţeleg cine să semneze mai repede legile alea bune pentru ei. Şi în loc să vă enervaţi că va exploda Euro şi o să ne trezim iar în criză şi schimbări guvernamentale, cred că ar fi un moment bun să mergeţi la votanţii PSD pe care îi cunoaşteţi şi să vorbiţi cu ei. Sigur ştiţi cel puţin o persoană care a votat PSD, chit că e un vecin, administratorul de bloc, un unchi îndepărtat care a lucrat toată viaţa la stat sau chiar vreun verişor mai tembel care e la privat şi vrea cât mai multe beneficii pentru popor din taxele patronilor.

Pentru că n-au votat doar oameni săraci, doar asistaţi de la ţară cu PSD-ul, a fost nevoie şi de sute de mii de voturi ale unor oameni pe care i-ai putea considera cât de cât inteligenţi dacă i-ai vedea pe stradă. Eh, la ăia trebuie să vă duceţi acum şi să-i rugaţi să vă explice criza asta.

“Auzi unchiaşule, zi-mi şi mie, că n-am urmărit prea mult zilele astea, de ce a picat guvernul Tudose?”

Pentru că, aşa cum am mai spus, nu e vina ălora care n-au votat, ci a celor care aveau nişte creier şi care au pus ştampila pe PSD. 

Mulţi dintre ei s-au convins deja că n-au ales bine, dar tocmai de-aia e bine să le puneţi întrebările astea, pentru că nu există sentiment mai puternic decât ruşinea. Să ţină minte cât or trăi cum îşi bate joc partidul ăsta de votul lor.

Dacă nu pricep, ca întrebări ajutătoare puteţi să mai folosiţi:

“Ai idee cât era euro înainte de alegeri? Că aveam notat pe undeva şi nu mai găsesc”
“Oare s-a mai ieftinit benzina?”
“Şi cât aţi făcut până la Timişoara? Ah, tot mult? Păi cum, nu era vorba că se dă drumul la toată autostrada de la Sibiu?”