În urmă cu câteva săptămâni am fost în vizită la un client şi am observat că folosea 2 monitoare, chestie care mi-a aprins o dorinţă mai veche. M-am uitat pe net la monitoare, să văd dacă se mai găseşte şi cam cât costă acum modelul de monitor pe care îl am deja. L-am găsit la eMAG cu vreo 630 de lei dar n-am dat comandă pentru că încă eram în dubii. Mi se întâmplă des să îmi doresc chestii şi apoi să analizez îndelung dacă chiar am nevoie de ele sau nu. Aşa a fost cu Vector Watch, cu drona, cu staţia “de tirişti”, mai nou cu Mevo

Până la urmă am ascultat sfatului unui coleg mai deştept care mi-a zis să testez cu monitorul de acasă şi să văd dacă mă descurc OK şi dacă se justifică banii. Nu că ar fi fost mare investiţie, dar mai bine să-i ai, decât să-i dai în vremurile astea.

A doua zi am adus monitorul de acasă într-o pungă de-aia de cumpărături (cum altfel?) şi mi-a luat cam 45 de secunde să-mi dau seama că e fix ce-mi doream ca să fiu mai eficient.

Mereu m-am gândit că n-am nevoie de 2 monitoare pentru că nu fac grafică, editare video sau alte chestii complexe. Greşit! E un feature care te ajută într-o mulţime de alte situaţii. Acum urmăresc rapoartele din Facebook şi Google mult mai uşor, fac comparaţii instant, copiez lucruri fără să mai dau Alt+Tab şi să pierd timp căutând unde am rămas etc. etc. Ca să nu mai spun că a început Australian Open şi pot să văd liniştit meciurile pe un monitor în timp ce lucrez la celălalt. 

Efectiv nu-mi dau seama de ce nu mi-a venit ideea asta mai devreme.