Ştiţi articolele alea cu „Am făcut cutare lucru pentru ca voi să nu mai fiţi nevoiţi să-l faceţi”? Cam asta e ideea de aici.

Noul birou în care ne-am mutat prăvălia n-are serviciu de curăţenie, aşa că după ce ne-am instalat cu totul mi-am dat seama că n-avem chestii de bază cu care să spălăm: mop, găleată, soluţii de spălat pe jos. Şi pentru că tocmai cheltuisem o mică avere la IKEA, m-am gândit că ar fi un moment bun să încep economiile. Aşa că am intrat în primul Mega Image şi am cumpărat o soluţie de spălat gresia şi una de spălat parchetul, ambele ieftine, marca 365 sau ce au ei acolo. Pronto şi Ajax erau fix lângă, dar preţul era aproape dublu şi la momentul ăla am gândit ca un om sărac zgârcit: „lasă că nu sunt pentru acasă, ci pentru birou, oricum n-o să fie curăţenie lună că e trafic mare, hai că merg şi astea, cât de rele pot fi?”.

Eh, cred că n-au trecut 5 zile până când am ajuns să-mi înghit cuvintele cu „cât de rele pot fi?”. Vă zic eu: foarte rele, inutile practic. Spre deosebire de Pronto, chestia aia de parchet no-name este super diluată, se pun 3 căpăcele în loc de 2 şi asta în mai puţini litri de apă. Iese un fel de zeamă cu puţin clăbuc care mai rău întinde murdăria de pe parchet decât să o cureţe. De soluţia pentru gresie nu mai zic, e super lipicioasă, nu miroase deloc şi, în general, e inutilă.

Există oameni care folosesc exclusiv astfel de produse, chit e vorba de curăţenie sau mâncare. Iar pe termen lung ies pe minus, chiar dacă nu-şi dau seama de asta. Mai multe căpăcele din soluţia de curăţat înseamnă că se va termina mai repede, deci voi cumpăra mai des, aşa că voi da tot atâţia bani sau poate chiar mai mulţi şi nici n-o să îşi facă treaba. 

La mâncare e şi mai nasol, că produsele no-name mai ieftine sunt din ingrediente de slabă calitate, ceea ce vine cu alte probleme la pachet. Mereu am trăit cu impresia că şi produsele astea sunt ok-ish, îţi faci treaba cu ele, chiar dacă nu miros la fel de bine, sau sunt puţin mai diluate, însă m-am lămurit că nu-i deloc aşa. De-aia zic, nu fiţi zgârciţi, am fost eu în locul vostru şi nu e mişto.

15 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu