in Casual stuff

S-a făcut 10 lei pe oră parcarea în centrul Bucureştiului. O idee normală, dacă s-ar fi luat într-un context normal, într-un oraş european. Însă Bucureştiul nu e într-un context normal, iar diferenţa dintre noi şi orice alt oraş european este uriaşă. 

Am fost recent pe lângă Sf. Gheorghe şi am lăsat maşina în parcarea din zonă, cea de pe Calea Moşilor colţ cu Sf. Vineri. Cum se prezenta parcarea respectivă aproape de ora prânzului? Cum o vedeţi. Aproape goală. Doar eu şi încă 3-4 ameţiţi s-au încumetat să dea 10 lei pe parcare. De obicei spaţiul ăla era plin, chiar şi acum aveam emoţii că n-o să găsesc nimic liber, asta în condiţiile în care mă grăbeam destul de tare (uitasem de mărirea taxei).

Ok, şi restul maşinilor? Au venit oare bucureştenii cu mijloacele de transport în comun şi au renunţat astfel să mai polueze centrul? Ei, aş! Au parcat pe stradă, evident!

Pe lângă asta, decizia doamnei Firea a dus la creşterea altor preţuri din zonă. Parcarea de la Cocor era 4 lei pe oră, acum e 6 lei pe oră. Asta în condiţiile în care cele 3 spaţii de parcare din zona Moşilor cu Sf. Vineri sunt absolut penibile, mai mult sunt gropi decât asfalt.

7 comentarii. Leave new

 • Deci tot cei de la conducere sunt vinovati ca romanii sunt niste disperati care vor sa intre cu masina pana in supermarket, nu?

  Răspunde
  • Lol. Nu, ideea e că creşterea preţului fără alte măsuri complementare nu ajută deloc, mai mult încurcă. Ar fi trebuit găsite soluţii de blocare/ridicare a maşinilor parcate ilegal + amenzi non stop pe străzile din centrul, 3 luni la rând. Plus tramvaie şi autobuze curate (nu zic unele noi, luate la curăţat şi vopsit astea actuale), personal suficient la RATB care să permită un flux bun. Mai zic? 🙂

 • Tu ai scris altceva in articol. Ai fost nemultumit ca au crescut si altii costul parcari.

  „Pe lângă asta, decizia doamnei Firea a dus la creşterea altor preţuri din zonă.”

  Răspunde
 • Da, normal că am fost nemulţumit când nu e nici măcar un singur lucru bun venit din decizia aia. Maşini mai multe parcate pe trotuare, trafic încurcat, bani mai mulţi daţi.

  Am mai abordat subiectul în urmă cu câteva luni.

  https://www.hoinaru.ro/2018/07/09/vreau-sa-platesc-mai-mult-pe-parcarea-in-centru-cu-o-conditie/

  Răspunde
 • da…din pacate variantele alea trebuiesc aplicate in tandem , cresti taxa , dai si amenda pentru parcarea amboulea.

  Dar amenzile nu sunt bune, lumea protesteaza, injura face urat …ce mai conteaza ca nu se respecta legea.

  Un primar care vrea sa faca treaba , trebuie sa taie in carne vie , intai e rau ca apoi sa fie bine. Duamna primar are alt mandat aici , nu sa rezolve problemele orasului, au trecut doar doi ani si vor mai trece inca doi si cred ca lucrurile vor sta cam la fel de rau ( varianta optimista) sau mai rau …varianta realista.

  Astept cu groaza inceperea scolii si a facultatilor plus ploile de toamna = oras paralizat.

  Răspunde
 • Dar daca parcai acolo si nu plateai sa zicem, ce se intampla? Sau era cineva acolo permanent?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu