S-a făcut 10 lei pe oră parcarea în centrul Bucureştiului. O idee normală, dacă s-ar fi luat într-un context normal, într-un oraş european. Însă Bucureştiul nu e într-un context normal, iar diferenţa dintre noi şi orice alt oraş european este uriaşă. 

Am fost recent pe lângă Sf. Gheorghe şi am lăsat maşina în parcarea din zonă, cea de pe Calea Moşilor colţ cu Sf. Vineri. Cum se prezenta parcarea respectivă aproape de ora prânzului? Cum o vedeţi. Aproape goală. Doar eu şi încă 3-4 ameţiţi s-au încumetat să dea 10 lei pe parcare. De obicei spaţiul ăla era plin, chiar şi acum aveam emoţii că n-o să găsesc nimic liber, asta în condiţiile în care mă grăbeam destul de tare (uitasem de mărirea taxei).

Ok, şi restul maşinilor? Au venit oare bucureştenii cu mijloacele de transport în comun şi au renunţat astfel să mai polueze centrul? Ei, aş! Au parcat pe stradă, evident!

Pe lângă asta, decizia doamnei Firea a dus la creşterea altor preţuri din zonă. Parcarea de la Cocor era 4 lei pe oră, acum e 6 lei pe oră. Asta în condiţiile în care cele 3 spaţii de parcare din zona Moşilor cu Sf. Vineri sunt absolut penibile, mai mult sunt gropi decât asfalt.