in Food

Marty a lansat noul meniu în Cluj şi Bucureşti

Atenţie! Urmează o postare complicată pentru cei care sunt foarte pofticioşi. Continuaţi doar pe propria răspundere.

Înainte de sărbători a avut loc lansarea oficială a noului meniu de la Marty Restaurant. The Book of Flavours ediţia 2018 e deja disponibil în toate restaurantele Marty.

În cazul în care n-aţi mâncat până acum la Marty, găsiţi un restaurant în Sun Plaza din Bucureşti şi alte 5 localuri în Cluj-Napoca. Vă recomand să-l încercaţi, este ceea ce s-ar numi în afară „lanţ de dinnere”, iniţial l-am comparat cu o variantă mai premium a reţelei City Grill / La Mama, acum mi se pare că e mai apropiat de restaurantele Vapiano care sunt prin mai multe ţări europene printre care Germania, Austria, Polonia etc.

Cert e că puteţi mânca bine şi variat la Marty, eu am fost de câteva ori acolo de când s-a deschis. Asta deşi Sun Plaza mi se pare efectiv Beyond The Wall, doar cu 2 dragoni şi cu Jon Snow mă încumet să merg acolo.

Până să ajung la meniu, vin cu veştile bune: restaurantul a prins bine în Sun Plaza, sunt momente în care nu găseşti loc fără rezervare, aşa că planurile de extindere sunt încă în picioare. Se caută în continuare un spaţiu potrivit, iniţial era în plan al doilea restaurant până la finalul lui 2018.

N-a fost să fie, însă în 2019 sigur vom avea un al doilea Marty în Bucureşti. Nu va fi tot într-un mall, de data asta se caută un loc stradal, au fost discuţii inclusiv pentru un spaţiu pe Calea Victoriei. Tot ce pot să spun e că abia aştept să-l văd deschis, probabil în a doua jumătate a anului.

Meniul: noutăţile

Avantajul de a merge la o degustare de meniu (genul de chestie la care evit să merg de obicei) e că ai ocazia să guşti din preparate pe care n-ai avea curajul să-ţi comanzi în mod normal. Eu nu prea fac experimente cu mâncarea, cu atât mai puţin atunci când ştiu sigur că nu-mi plac anumite ingrediente. De exemplu, nu-mi place deloc brânza de burduf. Nici brânza de capră. Aşa că n-aş fi comandat în veci Pizza Centenara (28 de lei cea medie), care conţine slănină, brânză de burduf şi mărar (plus ceva ciuperci, mozarella şi usturoi). Sună dubios, nu?

Sigur, şi mie mi-a sunat aiurea, dar gustul este atât de bun! Mixul e super interesant, iar cantitatea aia de slănină e bine dozată, astfel încât amestecul nu devine prea săţios.

La fel şi cu The Romanian Burger (31 de lei), care are carne de vită, o „creastă” de slănină, telemea de capră, făină, ou, maioneză, ceapă verde. Sigur, e o bombă calorică, dar nu ţi se apleacă de la aşa ceva, este echilibrat foarte bine, iar gustul de brânză de capră nu prea se simte. Arată cam aşa, în secţiune transversală. Ce-i drept, n-am gustat şi din slănina de deasupra.

Dar astea nu sunt singurele noutăţi din meniul de la Marty. Mai au şi nişte bruschete noi, cu ton, unele cu anghinare, altele cu pastramă. Plus o întreagă categorie de „boluri sănătoase”. Sunt un fel de salate/boluri asemănătoare cu ce-am văzut pe la Avocadoo. În imaginea de mai jos puteţi vedea un bol cu ton roşu, avocado, kale şi orez (35 de lei). Gustul e interesant, însă vă recomand bolurile acestea doar dacă sunteţi la dietă sau vreţi să impresionaţi pe cineva cu grija voastră pentru siluetă.

Altfel, e greu să ai atâtea variante de burgeri, coaste şi toate preparatele alea delicioase şi să iei un bol sănătos.

Mi-a plăcut şi bolul cu vită, chiar dacă restul de ingrediente sunt linte, quinoa. rucola, broccoli şi ceva ceapă roşie.

La desert am gustat cheesecake-ul cu Oreo, însă rămân la părerea că cel cu banane este cel mai bun cheesecake posibil. 

Am mai testat şi salata de creveţi, care e foarte instagramabilă, dar care are prea mult quinoa pentru gustul meu.

În schimb, antricotul de vită cu sos demiglace (65 de lei) nu arată wow în poza pe care am făcut-o eu, dar este excelent la gust. 

Au mai şi ieşit preparate, sau şi-au schimbat reţeta. Sosul de iaurt este mult mai dens, aşa că nu prea mai merge bine cu cartofii dulci. Coastele erau extraordinare, veneau cu un sos BBQ excelent, acum sunt uşor diferite, în continuare bune, dar parcă le lipseşte ceva. Probabil că au mai dispărut şi alte preparate, însă nu le-am observat eu, pentru că nu le-am comandat cu alte ocazii.

Alte fotografii cu meniul găsiţi mai jos. Din punct de vedere al designului au ales o variantă mai aerisită, minimalistă pe alocuri, care nu-mi place la fel de mult ca precedentul Book of Flavours.

2 comentarii. Leave new

  • Mi se pare cam scump, nu e pentru omul de rand.

    Răspunde
    • Depinde ce înțelegi prin „omul de rând”. Două persoane care mănâncă un fel principal, desert și două băuturi fără alcool pot avea o notă de aproximativ 100 de lei. Ceea ce mie mi se pare un preț normal pentru o ieșire în București sau Cluj.

      Sigur, poți să mănânci și vită sau alte lucruri mai scumpe și să se ducă în sus nota. Însă raportul calitate-preț e excelent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu