A mai rămas o lună şi ceva până la startul ediţiei a XXVI-a FITS (adică Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu). În acest an festivalul se desfăşoară între 14 şi 23 iunie, iar primele două seturi de bilete au fost deja puse în vânzare, urmând să mai vină o rundă finală pe 14 mai. Dacă n-aţi făcut deja planuri pentru festival, acum e momentul, e chiar al 12-lea ceas chiar. În timpul festivalului Sibiul este super aglomerat, iar cazările decente se dau ca pâinea caldă. La fel şi biletele pentru spectacole.

Găsiţi în categoria Teatru toate postările mele de anul trecut, în cazul în care mai aveţi nevoie de argumente că ce se întâmplă la Sibiu e special.

Ce aş vrea să văd:

Aşteptându-l pe Godot (se joacă pe 17 iunie) – un nou spectacol al lui Silviu Purcărete, cu Constantin Chiriac, Marian Râlea şi Cristian Stanca în distribuţie. 

Before Breakfast (tot pe 17 iunie) – am auzit multe lucruri bune despre ce se întâmplă la Teatrul Maria Filotti din Brăila, iar un spectacol cu Richard Bovnoczki sună al naibii de bine.

Faust (China) – nu mă omor eu cu spectacolele străine (în mare pentru că nu sunt la nivelul ăla încât să le înţeleg pe deplin), dar un Faust din Taiwan chiar aş vrea să văd. Spectacolul e în cadrul Sezonului chinezesc – o parte importantă din ediţia 2019 a festivalului.

Moş Nichifor – un spectacol al lui Dabija cu Marcel Iureş, este seria aceea de reinterpretări ale poveştilor lui Creangă, serie pe care au început-o Dabija şi Iureş în urmă cu câţiva ani la Teatrul ACT.

Taximetrişti – se joacă la Bucureşti în mod normal, la Apollo 111, aşa că probabil că o să-l văd acolo, dar e pe watchlist, am auzit numai lucruri bune despre acest spectacol al lui Bogdan Th. Olteanu.

Doi în unu – revin israelienii de la Vertigo cu un nou spectacol de dans. Teatrul israelian m-a cucerit în urmă cu câteva ediţii, eu nefiind deloc un cunoscător în ceea ce priveşte dansul contemporan. 

Venezuela – cealaltă super companie de dans contemporan din Israel care vine constant la FITS. 

Ce vă recomand:

Faust – Încă n-am văzut varianta aceasta de Faust, cu Miklós Bács în rolul doctorului Faust, chiar dacă am văzut spectacolul de 3 ori până acum. Am înţeles că e diferit din multe puncte de vedere, aşa că vi-l recomand oricum.

Metamorfoze – se joacă şi în acest an Metamorfoze, un alt spectacol extraordinar al lui Silviu Purcărete. Atenţie că se joacă în aer liber!

Sunt un orb – un spectacol cu Mălăele, în care poate face tot ce-l taie capul, e mereu o idee bună.

Povestea prinţesei deocheate – dacă sunteţi curioşi cam care e treaba cu teatru japonez kabuki, reinterpretarea aceasta a lui Silviu Purcărete e un bun început. Am scris despre asta anul trecut, mi s-a părut haios pe alocuri.

Pe lângă asta mai sunt spectacole de circ contemporan, e şi un musical al lui Bobo Burlăcianu (care lucrează foarte mult cu Ada Milea de câţiva ani încoace şi face o treabă bună) + spectacolele de stradă. Nu ştiu exact la ce spectacole se găsesc bilete şi care sunt sold-out, însă chiar dacă nu prindeţi niciun bilet pentru evenimentele de sală, tot merită să daţi o fugă la Sibiu pentru atmosferă. Sper să ne vedem pe acolo! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu