LATER EDIT: E oficial, data de deschidere este 24 iunie. Se pare că va fi cel mai mare magazin IKEA din sud-estul Europei.

Ca să nu-i prelungească aşteptarea lui Radu, se pare că cei de la IKEA chiar se pregătesc să deschidă al doilea magazin din România, cel care părea gata de câteva luni şi care stătea pe loc, nu se ştie de ce. S-a zvonit că lipsesc nişte avize, s-a zvonit că nu găsesc forţă de muncă, nu se ştie exact care a fost problema. Cert e că au început o campanie numită “Primul vizitator”, care are drept premiu o vizită la magazinul IKEA din Pallady + premii în bani.

Folosesc acest prilej pentru a-i convinge pe oameni să se aboneze la cardul IKEA Family. Marele premiu constă în 50.000 de lei pe acest card, bani pe care îi puteţi folosi pentru a cumpăra produse IKEA. Siteul de campanie e aici, mie mi-au apărut zilele astea nişte reclame pe Facebook.

Campania se desfăşoară până pe 20 iunie (atunci are loc tragerea la sorţi, de fapt), aşa că după această dată va urma şi deschiderea magazinului. Poate 1 iulie? Poate 15 iulie? Tocmai bine, se mai rodează personalul pe perioada verii, când ar trebui să fie mai lejer traficul. Sau poate că, din contră, toate vizitele la mare vor începe cu o oprire la IKEA pentru 10-15 hotdogi şi o porţie de chifteluţe.

Eu abia aştept să se deschidă magazinul Pallady, ca să se mai elibereze situaţia în IKEA Băneasa. Nu-mi fac iluzii că va fi gol, e mult public nou care va ajunge în IKEA Pallady şi care considera Băneasa prea departe + cei din oraşele şi satele cu legătură la A2, însă sper să se simtă cât de cât deschiderea noului magazin.

Pe de altă parte, de magazinul Auchan din Obor nu s-a mai auzit nimic, chiar dacă au căzut bucăţile care acopereau sigla de la intrarea principală în magazin. Am crezut că urmează să deschidă în curând, însă am auzit că ar fi alte probleme acolo (cu autorizaţii şi zgomotul prea mare la sistemul de ventilaţie), deşi magazinul e gata încă din toamna anului trecut.