Fostul cinema Cotroceni a fost renovat şi rebranduit în Glendale Studio pe la mijlocul anilor ’90. De-atunci, a mai trecut prin câteva renovări şi a ajuns să fie o alternativă foarte bună la cinematografele de mall. La Glendale atmosfera era intimă, popcornul era gratuit (nelimitat), iar scaunele erau comode. Totul la un preţ mic şi într-o atmosferă „de cartier”.

Spun „erau” pentru că Cinema Glendale tocmai s-a închis, din dispoziţia Primăriei Sectorului 1. Deşi spaţiul e în sectorul 6, aparţine de PS1, care a preluat recent sala de la RADEF (România Film). Firma care opera spaţiul avea contract cu RADEF până în 2020, însă anul trecut Primăria le-a cerut să semneze un nou contract pe 1 an. După ce-a expirat acel contract, pur şi simplu au refuzat prelungirea.

De ce? Nimeni nu ştie.

Reprezentanţii primăriei au declarat că nu vor schimba destinaţia spaţiului, acolo urmând să funcţioneze un cinematograf modern.

De aici

În primul rând acolo deja funcţiona un cinematograf modern! Asta e o explicaţie absolut stupidă. După mall-uri, e unul dintre cele mai moderne cinematografe din Bucureşti.

Cu celelalte ce se întâmplă? Cu Scala, cu Patria, cu cinema Studio? De ce nu vor primăriile de sector să facă cinema-uri moderne şi în alte săli aproape părăsite? De ce nu se alocă bani pentru consolidarea acelor clădiri şi renovarea spaţiilor?

Înţeleg că este o decizie judecătorească potrivit căreia spaţiul din Cotroceni este în proprietatea Primăriei. Însă cu ce îi împiedică asta să închirieze în continuare unor oameni pasionaţi de film, care n-au drept scop profitul? Cine vrea sala aia şi de ce?

Ne-am bucurat de rezultatul alegerilor şi de condamnarea marelui corupt din fruntea ţării, însă trebuie să nu scăpăm din vedere că în continuare e plin de hoţi prin administraţiile locale. Tot felul de oameni de-ai partidului, care le pun beţe în roate tuturor.

9 comentarii. Leave new

 • Nu cunosc acel cinematograf, dar rezonez cu tine 🙂

  Melodia s-a dus, Aurora s-a dus – ambele cinematografe ale copilariei mele, in special Melodia, toate cinematografele de pe langa Cismigiu s-au dus, Luceafarul parca este [era?] Cinema PRO – mai este?
  Miorita ce mai este, dar cred ca-i zice altfel acum, ultima reduta de pe Mosilor, dar in rest… all gone! 🙁

  Răspunde
 • Da, corect, Cinema PRO încă e activ. Iar pe Moşilor este Europa, eu aşa l-am prins încă de prin anii ’90, nu ştiu cum se numea înainte. Am văzut câteva filme.

  Nu ştii cinema Cotroceni? E chiar la piciorul podului, cum cobori dinspre Piaţa Leu, treci de intersecţia cu Grădina Botanică şi e într-un bloc pe dreapta. Cică de pe vremea regelui Mihai funcţionează acolo un cinema.

  Răspunde
 • Poate pentru că toata lumea se duce la mall?

  Răspunde
 • Nu este vorba ca duceau lipsa de clienti, la anumite proiectii chiar trebuia sa le rezervi online cu cateva zile inainte.
  Era singurul cinematograf unde mergeam cu placere. Lipsa cocalarilor era ceva fantastic!

  Răspunde
 • Nu se mai duce nimeni la cinematograful din cartier.

  Răspunde
 • Sorry, dat tot nu are logică ceea ce spui în contextul dat.

  Nu se mai duce nimeni la cinematograful de cartier, aşa că e ok ca primăria să dea bani publici pe renovare?

  Dacă tot nu-i mai pasă nimănui de acel cinematograf, nu era mai logic să-i lase pe acei oameni să-l administreze în continuare? Prost, bine, cum o fi, să se spele cu el pe cap.

  Din contră, eu cred că există un potenţial şi, la fel cum zice cineva în comentariile de mai sus, era mai mereu plin la Glendale (seara).

  Răspunde
 • Corect, acum ii zice Europa, dar inainte ii zicea Miorita 🙂 Si acolo am vazut ceva filme, dar de mult nu prea am mai fost in el.

  Eu sunt Colentinean prin excelenta 😀 […] si chiar nu prea am fost in acea zona, nu am avut drum. Dar am auzit despre Cotroceni/Glendale, insa proximitatea…

  Insa astept sa termine cinematograful din Veranda, au si acum un cinema dar este 3D, ma rog, nu chiar in sensul de cinema clasic, am fost si acolo de cateva ori, este interesant, dar pentru un film clasic, tot un cinema clasic merge.

  Răspunde
 • Scuze, ai dreptate. Cred că am dormit prea puțin și am citit printre rânduri. 🙂

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu