Fostul cinema Cotroceni a fost renovat şi rebranduit în Glendale Studio pe la mijlocul anilor ’90. De-atunci, a mai trecut prin câteva renovări şi a ajuns să fie o alternativă foarte bună la cinematografele de mall. La Glendale atmosfera era intimă, popcornul era gratuit (nelimitat), iar scaunele erau comode. Totul la un preţ mic şi într-o atmosferă “de cartier”.

Spun “erau” pentru că Cinema Glendale tocmai s-a închis, din dispoziţia Primăriei Sectorului 1. Deşi spaţiul e în sectorul 6, aparţine de PS1, care a preluat recent sala de la RADEF (România Film). Firma care opera spaţiul avea contract cu RADEF până în 2020, însă anul trecut Primăria le-a cerut să semneze un nou contract pe 1 an. După ce-a expirat acel contract, pur şi simplu au refuzat prelungirea.

De ce? Nimeni nu ştie.

Reprezentanţii primăriei au declarat că nu vor schimba destinaţia spaţiului, acolo urmând să funcţioneze un cinematograf modern.

De aici

În primul rând acolo deja funcţiona un cinematograf modern! Asta e o explicaţie absolut stupidă. După mall-uri, e unul dintre cele mai moderne cinematografe din Bucureşti.

Cu celelalte ce se întâmplă? Cu Scala, cu Patria, cu cinema Studio? De ce nu vor primăriile de sector să facă cinema-uri moderne şi în alte săli aproape părăsite? De ce nu se alocă bani pentru consolidarea acelor clădiri şi renovarea spaţiilor?

Înţeleg că este o decizie judecătorească potrivit căreia spaţiul din Cotroceni este în proprietatea Primăriei. Însă cu ce îi împiedică asta să închirieze în continuare unor oameni pasionaţi de film, care n-au drept scop profitul? Cine vrea sala aia şi de ce?

Ne-am bucurat de rezultatul alegerilor şi de condamnarea marelui corupt din fruntea ţării, însă trebuie să nu scăpăm din vedere că în continuare e plin de hoţi prin administraţiile locale. Tot felul de oameni de-ai partidului, care le pun beţe în roate tuturor.