În 2017 au apărut primele articole care anunţau că Auchan urmează să deschidă un supermarket la subsolul magazinului Bucur Obor. În vara lui 2018 am trecut pe-acolo şi am observat că lucrările erau foarte avansate, ba chiar ajunseseră în punctul în care am văzut nişte produse pe rafturi. Părea că deschiderea e iminentă.

Numai că a durat mai bine de 1 an până la lansarea efectivă, care a avut loc weekendul trecut. Ca orice român care se respectă, mi-am făcut drum prin zonă şi am dat o tură de magazin, chiar dacă n-aveam nimic de cumpărat de acolo, doar aşa, să mă uit.

Nu mică mi-a fost mirarea când am descoperit că magazinul Auchan de la subsolul Bucur Obor este exact ca orice alt supermarket în care aţi mai intrat, cu excepţia faptului că în ăsta se intră din Bucur Obor şi că se află la subsol. Două amănunte care cred că se vor dovedi a fi foarte importante în viitor (sau nu).

Ce e nasol la Auchan-ul ăsta e că nu există locuri de parcare dedicate. În weekend mai prinzi câteva lângă piaţă, mai ales spre seară, altfel trebuie să ai multă răbdare dacă vrei neapărat să-ţi faci cumpărăturile de acolo.

Pe de altă parte, nici nu cred că sunt în target oamenii cu maşină. În momentul ăsta cred că zona Bucur Obor este cea mai bine acoperită din oraş. Singurul brand care lipseşte este Cora. În rest, există într-un perimetru de 1 km pătrat un Carrefour, un Kaufland, Auchan, Lidl, Penny’s, Profi şi mai multe Mega Image. Ok, ar mai fi Metro şi Selgros, dar alea sunt din altă categorie.

În altă ordine de idei, chiar sunt curios de ce a durat atât deschiderea magazinului, cred că a fost nevoie de anumite modificări. Din câte mi-am dat seama, intrarea din faţă (cea pe la fostul McDonald’s) nu este disponibilă, deşi îmi amintesc că erau nişte scări şi pe acolo. Poate mă lămuresc între timp.

Probabil că magazinul va avea suficienţi clienţi, traficul prin magazinul Obor încă e destul de mare, iar oamenii din blocul acela uriaş cred că vor prefera să-şi facă cumpărăturile de acolo (eu unul asta aş face dacă aş locui deasupra).