România a pierdut meciul cu Suedia şi se luptă cu Japonia ca să termine în primele 10 echipe acest Campionat Mondial de handbal feminin. Indiferent de rezultat, vom avea un turneu pre-olimpic mai greu, cu două echipe europene şi o naţională din afara Europei, teoretic un adversar mai uşor.

Am văzut nişte reacţii foarte agresive legate de „eşecul” naţionalei româniei de handbal, de parcă toată presa face abstracţie de context. Mi se pare incredibil să ai nişte aşteptări mari de la o naţională căreia îi lipsesc 3 piese de bază. Altfel arăta naţionala cu Eliza Buceschi, Cristina Laslo şi Bianca Bazaliu. Însă toate sunt suspendate în urma scandalului de dopaj de la Corona Braşov, aşa că naţionala României n-a avut, practic, conducător de joc la Mondialul ăsta.

Şi s-a văzut că e o echipă încropită, tânără, fără omogenitate şi fără experienţă. Atacurile noastre au fost plictisitoare, previzibile şi lipsite de vlagă. Ok, poate că nici Thomas Ryde nu este o variantă bună (nici CSM Bucureşti nu se descurcă prea bine în acest sezon), dar cred că nimeni n-ar fi făcut minuni în situaţia asta. 

Nu poţi să duci un turneu final doar cu cea mai bună jucătoare din lume şi cu 2 portari buni. Uitaţi-vă la Messi şi naţionala Argentinei.

Per total, naţionala noastră a obţinut ce a meritat la acest Campionat Mondial. A avut puţin ghinion cu Muntenegru (sau lipsă de experienţă, puteţi să-i spuneţi cum vreţi), a avut noroc cu Ungaria (sau voinţă), a prins o naţională a Spaniei care face un turneu final bun. Să vedem acum cât vor sta pe bară Buceschi, Cristina Laslo şi Bazaliu. Şi să sperăm că ajungem la Olimpiadă totuşi.

7 comentarii. Leave new

 • Presa romaneasca a pus tunurile pe Ryde si cred ca in mod meritat. Nu poti sa scoti mereu portaul ca sa ataci cu 7 jucatoare de camp, dupa ce iei o gramada de goluri in urma acestei tactici! La time-out-uri vorbea mai mult Cristina Neagu, de multe ori Rye era doar de decor. Sigur, cu jucatoarele de la Corona absente am fi putut mai mult, dar Ryde, zic specialistii, oricum a facut o gramada de greseli in selectia jucatoarelor. A insistat cu Perianu si alte jucatoare iesite din forma, a lasat acasa jucatoare bune…Cred ca trebuie sa plece. Nu o fi doar el de vina, dar mie mi s-a parut depasit de situatie la acest turneu final. Asta e parerea mea de simplu spectator de handbal. P.S. Ne-au cocosat cu bataia si japonezele (20-37!!!) da-o dracu de treaba!

  Răspunde
 • Asta cu Bazaliu absenta importanta e maxima! Ea( si ea) e rezerva la echipa de club. De unde sa fie importanta la națională?

  Răspunde
  • N-am mai urmărit ce-a făcut Bazaliu sezonul ăsta, dar ţin minte că la CSM era rezervă că n-avea loc de Cristina Neagu. Asta nu înseamnă că nu are loc în echipa naţională. Că doar nu te bazezi exclusiv pe 7 jucătoare 🙂

 • @Adi
  Nu e vorba doar de Bazaliu, s-a spus in articol de 3 jucatoare, nu doar de ea. Tie ti se par normale rezultatele de la acest turneu final sau atitudinea lui Ryde in timpul si dupa acest dezastru?

  Răspunde
 • @ Problema noastra la acest turneu final (in afara antrenorului ce a fost clar „din alt film”) este ca ne-am bazat, cum corect observa cineva, doar pe o jucatoare de camp si pe cele doua portarite, nici macar pe 7 jucatoare. Cand a obosit si Cristina Neagu s-a dus de rapa totul.

  Răspunde
 • In articol se spune ,,lipsesc 3 piese de baza,, Eu am zis ca nu are cum sa fie Bazaliu piesă de baza. Se vede si ca autorul nu prea e la curent cu noutățile din handbal.Ba chiar imi lasa impresia ca el stie ca Ryde încă e antrenor la CSM.
  Apoi, ce a facut sau nu a facut Ryde e alta discutie.
  De dormit sigur a dormit.

  Răspunde
 • 🙂 Era Bazaliu convocată? Era. Ar fi jucat? Nu ştim. Dar ce ştim sigur e că avea experienţă mai mare la naţională decât alte fete care au fost convocate în premieră, ca soluţie de avarie.

  Legat de Ryde, logica era următoarea: nu pot fi doar jucătoarele de vină, că la CSM sunt alte jucătoare, şi cu toate astea echipa a început super prost.

  Sigur, aici e de discutat: au jucat prost fetele pentru că nu erau plătite? Sau pur şi simplu era vina antrenorului?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu