in Casual stuff

Oare ING are senzaţia că nu mai există deloc cash?

Îmi place mult ING, sunt clientul lor de ani buni, cred că vreo 10. Nu e cea mai ieftină bancă, dar mi-a plăcut că au fost cu un pas înaintea tuturor în ceea ce priveşte digitalizarea.

Însă în ultimii ani mi se pare că încearcă să testeze limitele clienţilor prin deciziile pe care le iau. Au început pe trendul ăsta cu închiderea agenţiilor fizice, ceea ce pot să înţeleg. Digitalizăm, renunţăm la factorul uman, costuri mai puţine cu chiriile. Dar cu bancomatele ce-aveţi, fraţilor?

Acum câteva luni m-am umplut de spume, când a dispărut bancomatul de la intrarea din mall Băneasa, cel de la food court. Îl foloseam foarte des şi mă ajuta pentru că era lângă un bancomat Raiffeisen Bank (care mi-e bancă pe persoană juridică).

Bancomatul din Veranda era doar cu retragere, n-avea şi depunere, l-au scos după ceva timp. Sucursala de la coloane, de la Romană, s-a închis în urmă cu câteva luni.

Iar zilele trecute am văzut anunţ că se închide sucursala de la Iancului şi că ne aşteaptă pe Nerva Traian. Oameni buni, aveţi idee unde e Nerva Traian? E la 2 cartiere mai încolo, cum să-mi zici că mă aştepţi acolo? De ce nu la Ploieşti?

Ok, digitalizare, am înţeles. Dar ce-aveţi cu bancomatele? Cum mai face lumea operaţiuni simple? Că mai ai nevoie să bagi nişte cash. Poate ai primit o moştenire, poate ai bani la saltea, poate ai dat peste o geantă cu 100.000 de euro. Mă duc până la Braşov ca să-i depun?

Sau poate că ING are senzaţia că nu mai există deloc cash în România şi merge să facem totul prin transfer.

10 comentarii. Leave new

 • Corect. De sus pana jos. Basca, tot mai multe conditii, verificari, atentionari.

  Răspunde
 • Da, si pe mine m-au enervat cu asta.
  Era mai aproape sucursala de la Muncii, nu stiu de ce ne transfera la Nerva Traian 🤬, iar la bancomatul din Mega Mall nu poti sa depui bani…

  Răspunde
 • Mai aveau unul la Bucur Obor. Le-am scris. „E în proces de înlocuire”. Și așa a rămas. Plus că au modificat aplicația și au băgat secțiunea de ATM-uri undeva în meniuri, nu mai e la vedere. Și harta nu merge bine.

  Răspunde
 • S-a închis și cea de sub coloane de la Romană. Acuma, dacă chiar vrei ING în zona Obor, mai mergi o stație de tramvai pana la Lizeanu aici. Sper sa nu o rada și pe asta ca atât a mai rămas în zona.

  Răspunde
 • Eu zic că totul ține de costuri (a se citi profit). Nu mai țin minte unde s-a dezbătut treaba asta, dar cineva spunea că renunță la cheltuielile cu firmele care transportă bani. Mai bine lasă povara asta altor bănci și preferă să-ți ofere 0 comision la retragere de la oricare ATM. Probabil așa o fi. Cât despre lipsa ATM-urilor cu depunere, probabil că asta chiar o fi parte din ideea lor de digitalizare.

  Eu reușesc să mai evit treaba asta depunând la BCR (pentru că am unul aproape și e cu depunere) și făcând ulterior portare. Dar nu este o soluție pentru toată lumea și nici de dorit.

  Pentru mine, chestiile de mai sus nu ar fi o așa mare problemă dacă ING ar avea pusă la punct aplicația aia a lor. Chiar și după ultimele schimbări majore încă nu este în top – lucru esențial pentru o bancă ce se vrea digitalizată.

  Răspunde
 • Voi stiti ca multe dintre office-urile ING sunt fracize, nu? Business-uri ale unor oameni, nu ING le inchide, ci sunt business-uri care nu mai merg.

  Răspunde
 • Bani electronici sa se abtina pe viitor. Ing e prima care se impiedica cu tehnologia expirata a ei. In Europa au mai fost cazuri cu banci din care o banca are rulaj cat toate de la noi la un loc. Si acelea datorita ca sunt invechite, coapte, coji cum se numesc masinile obosite.

  Răspunde
 • La fel și la Oradea, mai avem 3 bancomate într-un oraș cu 200.000 de locuitori. Aveam 2 în apropiere, le-au luat. Unul dintre ele era la 3 minute, în Carrefour, și era chiar din ăla la care poți să și depui, foarte util. Fuse și se duse, ce să zic?

  Răspunde
 • Nu mai este ING la intersectia Mosilor cu Eminescu?
  In primavara era, stiu ca este / era o agentie destul de mare…

  Răspunde
 • Cît timp mai sînt fraieri sa-i sponsorizeze pe ”olandeji”, merge treaba…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu