Mai sunt câteva săptămâni până când vom auzi cu toţii zgomotul produs de căderea USR-ului de la alegerile parlamentare. După ce s-au îmbătat cu apa rece de la chiuvetele bucureştenilor, USRiştii au început să se certe între ei şi cu partenerii de alianţă pe liste. E atât de mult scandal în ultimele săptămâni, încât PSDiştii cred că îşi dau palme unii altora ca să înţeleagă cum s-a abătut aşa noroc asupra lor.

Pur şi simplu USR-PLUS se sapă singuri, nu mai au nevoie de opoziţie. E irelevant până la urmă dacă sunt justificate sau nu certurile astea, nici nu contează cine are dreptate. Pentru omul de rând oricum se vede a fi o luptă pentru ciolan şi pentru posturi călduţe. 

Aştept cu interes o nouă formaţiune care o să apară şi care o să intre în anonimat la doar câteva luni distanţă. Remember partidul Monicăi Macovei?

Discuţia de mai jos este găsită aici, însă cazul ăsta e doar unul din zecile care se întâmplă. Oameni care au fost daţi la o parte de pe listele la parlamentare, oameni care şi-au dat demisii de onoare. Oameni cu potenţial, sau care şi-au demonstrat valoarea prin partid în ultimii 4 ani. 

 

 

9 comentarii. Leave new

 • „Oameni care au fost dati la o parte de pe listele parlamentare”.

  Adevarul e ca nici retorica asta falsa nu ajuta la pastrarea electoratului.

  Răspunde
  • Adevărul e că ştiu 2 persoane care sunt în situaţia asta, prin ţară 😉 Şi la cum se plânge lumea, tind să cred că nu sunt doar ei.

 • Eu ziceam ca formularea ta presupune doua lucruri care sunt din start eronate:

  1. Ca exista oameni care prind un loc în fata, no matter what. Ceea ce e complet fals, conform metodei de alegere a candidaților.
  2. Ca un parlamentar actual are dreptul automat la încă un mandat. Again, fals, din același motiv și alte cateva.

  Ca metoda cu delegați n-o fi perfecta, complet de acord. Poate fi îmbunătățită, deși orice metoda va avea pros and cons. Insa e cea mai democratica în comparație cu a celorlalte partide din România. În plus, nimeni nu s-a plâns de ea pana când persoanele în cauza s-au văzut în afara unor locuri „prea” eligibile. Acum 4 ani n-au avut o problema când în unele filiale s-a ales cu mana ridicata fiindcă nu existau efectiv oameni care sa vrea sa candideze.

  Și nu se plânge lumea. Se plâng 4 parlamentari. 4 care au rămas 3, între timp. USR are 43 de parlamentari momentan. Pe listele actuale sunt undeva la 500 de candidați. Parca arata altfel când privim imaginea de ansamblu, nu?

  Răspunde
  • Păi tocmai ţi-am zis că ştiu eu 2 cazuri, ne-parlamentari.

   Presupun că nici tu nu ştii în detaliu situaţia din fiecare filială 🙂

 • Da, nu este tocmai ok ce se intampla la USR acum, dar eu tot cu ei o sa votez. Vreau sa le ofer si lor o sansa, sa arate ce pot atunci cand au puterea.
  De ceilalti (PSD, PNL, PMP etc.) sunt satul pana peste cap, am vazut cat de hoti si incompetenti sunt.
  P.S. Trebuie sa fim constienti ca nu exista un partid sau un om politic perfect.

  Răspunde
 • E la modă să fii anti USRPlus acum. Pe toate bloguri numai asta citești. Parcă sunteți toți la comandă, și tu și Vali și Cetin și Dorin și etc. Dacă nu sunteți plătiți atunci sunteți niște oameni care nu puteți să vă țineți speranța în căciulă, măcar până după alegeri. Auto sabotajul ăsta e marca anilor 90. Prea vă place să pariați pe apocalipsă.

  Știu că e dulce tânjeala asta după apocalipsă; când vă apucă, uitați-vă și voi la un interviu cu femeile alea de la magic camp, pe repeat de vreo 2 ori, să vă treacă.

  Răspunde
 • Detaliază dacă știi, te rog. Sa știm cu toții.

  Răspunde
 • PLUSR se pregătește de fapt, să provoace anticipate, de care or fi, că asta au învățat pe la cadre mindfullnes👍😷😇🤗

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu