Am trecut și eu zilele astea prin sectorul 1 și m-am îngrozit de gunoiul care e pe anumite străzi. Știu că acolo este un joc al nervilor, înțeleg de ce nu vrea Clotilde Armand să cedeze, dar cred că trebuia găsită o soluție mai rapidă.
Pe doamna Clotilde nu prea am mai văzut-o atât de mult pe sticlă de când a ajuns la primărie, presupun că muncește de rupe. Tot cu muncă se putea rezolva și problema gunoiului.
Mai exact, ce-aș fi făcut ar fi fost să adun angajații din primărie, să aduc niște mașini, să le dau tuturor niște salopete și tot echipamentul, apoi să chem presa și să arăt că strâng gunoaiele stradale din tot sectorul.
Și oamenii ar fi spus ”uite, domne, un primar care ne apără interesele cu adevărat, dar care nu se dă înapoi nici de la munca de jos”.
Nu mi s-a părut deloc o soluție bună să se joace cu nervii bucureștenilor, că e vorba de toți locuitorii din oraș, nu doar de cei din S1. Sunt atâtea spitale și puncte de interes comun, încât n-ai cum să nu interacționezi cu dezastrul.
Am avut treabă 2 zile la rând pe lângă Gara de Nord, am văzut că au început să strângă până la urmă. Nu știu dacă în tot sectorul, dar e posibil să fi ajuns la un consens cu Romprest, că ei se ocupau când am trecut prin zonă.
Problema abia acum începe de fapt, să vedem cum vor fi convinși locuitorii de pe Mircea Vulcănescu, de exemplu, să nu mai arunce gunoiul în stradă. Mircea Vulcănescu e strada aia dintre Muzeul Militar și Spitalul Militar, care e locuită preponderent de minoritari. Care, după mormanele de gunoaie lăsate pe trotuar, n-au niciun contract cu firma de salubrizare. Abia acolo vreau să văd cum se opintește doamna Clotilde, să-i amendeze și să-i evacueze dacă e nevoie.
6 comentarii. Leave new
„Minitoritari” suna mai bine decat tzigani sau rromi, ca negrii nu ai voie oricum za sici… ups! 🙂
Bagami-as in corectitudinea lor politica, ca deh, inteleg pe de o parte, dar de la asta si pana la a interzice filme sau a exagera si a trece in alte extreme – e cale lunga… Si cu toate astea, acolo suntem.
In fine, minoritarii stiu ca tot tigani sunt si eu am crescut in cartier cu… tigani si multi dintre ei oameni muncitori si de inteles – bine, fiecare padure are uscaturi, dar nici cu unii romani cu pretentii nu mi-e rusine, ca au un jeg in casa de 10 metri si pretentii cat palatul… in fine!
Poate erau unguri, de ce ai dedus imediat? :))
A adunat din gunoaie împreună cu niște voluntari, apoi cu angajați de la ADP și ulterior Romprest a început să cedeze.
O să deranjeze pe mulți Clotilde, mai ales că se pare că de la anul prețul locurilor de parcare crește la 600 lei an și se re-atribuie printr-o procedura digitală toate locurile (deci cei care au dat șpăgi pot să își bage unghia în gât). Sper să nu cedeze nici cu Romprest, nici cu parcările.
O să fie 4 ani interesanți, sper să îi reziste pe toți, e posibil să se transforme S1.
‘ce-aș fi făcut ar fi fost să adun angajații din primărie, să aduc niște mașini, să le dau tuturor niște salopete și tot echipamentul, apoi să chem presa și să arăt că strâng gunoaiele stradale din tot sectorul.’
tu chiar vorbesti serios cu fraza asta ?
Ok , da bine la public si e wow , dar hai sa gandim logic: tu esti angajat sa faci PR unui brand, cum ar fis ate cheme sa dai cu matura in magazin ?
Sau unui contabil la KFL sa il puna sa receptioneze marfa noaptea ?
Serios acum , vrem o tara ca afara dar tu ai pune oamenii din primarie, care marea majoritate nu au lefurile acelor bugetari celebrii sa faca ceva ce nu e in fisa postului lor
Excelenta idee. Eu nu inteleg de ce sa ne oprim doar la salubrizare?
Probleme cu caldura si compania nu se ocupa? Pac, trimitem echipa de contabilitate de la primarie sa repare tevile si ii facem poze. Evident, in timpul lor privat
Probleme cu canalizarea? Pac, departamentul juridic de la primarie in salopete si in canale cu ei ca oricum sunt obisnuiti cu rahat in jobul lor. Desigur, in timpul liber si cu poze.
Legat de idea de cu salubrizarea, angajatii pot duce gunoiul cu masinile personale daca tot sunt pusi la curatat, sau?
N-a zis nimeni de timpul lor privat. Și era vorba de o acțiune a tuturor angajaților din primărie, care să reprezinte un semnal pentru comunitate. O singură dată, până când se găsea o soluție privată.