Am trecut și eu zilele astea prin sectorul 1 și m-am îngrozit de gunoiul care e pe anumite străzi. Știu că acolo este un joc al nervilor, înțeleg de ce nu vrea Clotilde Armand să cedeze, dar cred că trebuia găsită o soluție mai rapidă. 

Pe doamna Clotilde nu prea am mai văzut-o atât de mult pe sticlă de când a ajuns la primărie, presupun că muncește de rupe. Tot cu muncă se putea rezolva și problema gunoiului.

Mai exact, ce-aș fi făcut ar fi fost să adun angajații din primărie, să aduc niște mașini, să le dau tuturor niște salopete și tot echipamentul, apoi să chem presa și să arăt că strâng gunoaiele stradale din tot sectorul.

Și oamenii ar fi spus ”uite, domne, un primar care ne apără interesele cu adevărat, dar care nu se dă înapoi nici de la munca de jos”. 

Nu mi s-a părut deloc o soluție bună să se joace cu nervii bucureștenilor, că e vorba de toți locuitorii din oraș, nu doar de cei din S1. Sunt atâtea spitale și puncte de interes comun, încât n-ai cum să nu interacționezi cu dezastrul.

Am avut treabă 2 zile la rând pe lângă Gara de Nord, am văzut că au început să strângă până la urmă. Nu știu dacă în tot sectorul, dar e posibil să fi ajuns la un consens cu Romprest, că ei se ocupau când am trecut prin zonă.

Problema abia acum începe de fapt, să vedem cum vor fi convinși locuitorii de pe Mircea Vulcănescu, de exemplu, să nu mai arunce gunoiul în stradă. Mircea Vulcănescu e strada aia dintre Muzeul Militar și Spitalul Militar, care e locuită preponderent de minoritari. Care, după mormanele de gunoaie lăsate pe trotuar, n-au niciun contract cu firma de salubrizare. Abia acolo vreau să văd cum se opintește doamna Clotilde, să-i amendeze și să-i evacueze dacă e nevoie.