in Casual stuff

Încă o dată găsim o rezolvare pentru efect, nimic pentru cauză

Primarul sectorului 2 a declarat după accidentul din cartierul Andronache că vrea să limiteze viteza în zonă.

Gata, am mai rezolvat o problemă. Bine că n-a zis că închide strada aia pentru maşini sau că o face cu sens unic invers. Că dacă e cu sens invers, nu mai are cum să vină altă maşină, deci nu se poate întâmpla niciun accident. Logic, nu?

Dacă următorul accident se va întâmpla în Giuleşti, limităm şi acolo viteza, punem nişte speed bumpere şi gata, aşteptăm următoarea tragedie.

Asta e ca şi cum ar trage cineva cu puşca în maşinile albe şi, în loc să vezi cine e nebunul cu puşca, interzici maşinile albe.

Cine respectă limita de 30 de km la oră în zonele rezidenţiale? Serios, e cineva care merge cu viteza asta? Eu n-am prea văzut pe nimeni şi nici eu nu merg atât de încet. Sau, mai bine zis, adaptez viteza în funcţie de ce se întâmplă pe stradă.

Că o stradă pe care se joacă copii şi stau oamenii la vorbă e una pe care trebuie să circuli cu atenţie sporită şi viteză scăzută, asta e cât se poate de clar.

Dar ce te faci dacă şi la 30 de km la oră apasă cineva pe acceleraţie în loc de frână? Maşina aia era în sarcină când a lovit cele 2 victime, ăsta e unul dintre motivele pentru care s-a întâmplat tragedia.

Orice maşină aflată în faza de accelerare te poate ucide, că vine o tonă şi jumătate peste tine cu o viteză mai mare decât 5 km pe oră. Poate că în frânare mai ai o şansă, dar şi acolo depinde de mulţi factori.

Ce-ar fi să facem şi controale în weekend între 19 şi 23, când pleacă oamenii din vizite şi mai bagă un şpriţ? Ce-ar fi să avem o legislaţie mai restrictivă privind viteza? Ce-ar fi să nu mai poată contesta oameni precum Selly suspendarea permisului şi să-l dea când au chef, după vreo 3-6 luni, timp în care ar putea produce accidente?

Mă rog, e mai simplu să rezolvăm problema punctual, că doar acolo e atentă opinia publică acum.

3 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu