in Revolte

Problema e că astea sunt taxe de protecţie

Ne-am preocupat mai mult zilele astea cu Electric Castle, bustiere, minore, decât cu o problemă care ne afectează direct: creşterea taxelor anunţată vineri seara.

Am vorbit cu o contabilă care era uimită de ce-au putut să publice în Monitorul Oficial. Când ajung să se sperie și contabilii de nebunia anumitor măsuri, îți dai seama că lucrurile sunt razna.

S-au desființat, de facto, joburile part-time. Pentru că unii fentează statul de taxe în felul ăsta, s-a decis că oricine are un job sub 8 ore pe zi ar trebui să plătească mult mai mult.

Se întreba cineva de ce nu iese lumea în stradă. Cine să iasă, micii antreprenori, care deja muncesc 10-12 ore pe zi ca să supraviețuiască sau să trăiască decent?

Altcineva se întreba ce primim de banii ăștia care ni se iau extra? Unde se duc taxele astea? Se duc acolo unde merg toate taxele de protecție: la mafioți. La statul mafiot care se chinuie acum să găsească noi surse de finanțare, pe lângă împrumuturile babane.

Pentru că despre asta vorbim. Când nu primești nimic și cineva îți ia o taxă doar ca să nu-ți facă rău se cheamă că percepe o taxă de protecție. Ne-am născut în acest Stat Mafiot și trebuie să plătim taxe de protecție dacă vrem să trăim liniștiți.

8 comentarii. Leave new

 • Platesc taxe (voi plati si dupa intrarea in vigoare a noilor masuri) insa tot traiesc cu frica de stat / controale / cum-si-in-ce-pozitie-or-sa-ma-futa-cu-prima-ocazie.

  Răspunde
 • Acum vreo luna eram in dubii daca mai tin firma de aici sau imi mut totul in Spania. A rezolvat statul dilema.

  Răspunde
 • Ca ne ducem plar pe cula, este incontestabil.
  Am un feeling ca asta este doar PIO si va veni ciolagu, de egzemplu, care va „corecta” aceste erori si va fi known hero – if you excuse my french…
  Unii vor intelege, altii nu…
  Desigur, este posibil sa ma insel si sa o tina asa, in prostia lor, este o posibilitate la fel de mare, dar numai timpul va spune.
  Oricum, fiscal, tara asta devine din ce in ce mai nefrecventabila si cei prinsi, cei care nu au de ales, vor plati, doar „jmeckherii” vor profita de asta, cei care nu sunt captivi.

  Răspunde
 • Foarte multi utilizeaza cele 2 h pe timp partial pentru evaziune…optimizare fiscala….xum vreti sa o numiti…..intrebare….daca este bolnava persoana cu contract cu 2 h primeste doar un sfert din ingrijirea medicala….?

  Răspunde
  • Foarte mulți fiind cine? Cifre, ceva? Sau mergem așa, la feeling? „știu eu 3 oameni, deci foarte mulți”.

   Caută să vezi cât costă asigurarea medicală pentru cei care nu au nicio sursă oficială de venit și o să-ți dai seama ce prostie ai spus. Contract de două ore sau 0 ore și plata directă a contribuțiilor la CNAS reprezintă cam aceeași sumă.

  • Coboara in Romania reala…..mai draga….cum zicea ILICI…stiu firma de peste 100 de angajati….toti trecuti la 2 h…..si nici macar nu au semnat….modificarile de contract….nici macar informati……nimic…se practica si in mirificul cluuuj…printre consultanti……

 • Ok, un exemplu. Repet, cifre. Noi nu le avem, dar Statul le are. Câţi dintre cei 100 de angajaţi vor fi trecuţi pe contract de 8 ore şi câţi vor lucra la negru? Că asta e problema, ai senzaţia că vei creşte colectarea, dar de fapt nu rezolvi decât creşterea economiei subterane. Crezi că cei care trăgeau Statul în piept se vor conforma de acum încolo?

  Răspunde
 • Wow, @cr.. atât pot spune

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu