Am trecut aseară prin Pasajul Unirii la vreo oră după ce s-a inaugurat (nu înţeleg de ce i-au dat drumul abia la 20:00, dar bine că s-a întâmplat şi atunci, am scutit o grămadă de timp după o vară în care a trebuit să găsesc tot felul de alternative în funcţie de ziua săptămânii).

Sunt mai multe lucruri bune, dar sunt şi câteva rele, o să le notez mai jos.

Înainte de orice vreau să punctez că nu contează aşa mult cum e decorat pasajul. Am văzut multă lume care se plângea de acele decoraţiuni exterioare, din punctul meu de vedere nu sunt o mare problemă. Sigur că puteau să arate mai bine, dar nu e un capăt de ţară cât timp pasajul va fi întreţinut cum trebuie, acele decoraţiuni curăţate etc. Aş zice că ăsta e un punct neutru.

O bilă albă e pentru gurile de canal, care sunt perfect aliniate din câte am văzut eu, m-am uitat atent la asta când am trecut pe acolo şi par să fie făcute cu simţ de răspundere.

O altă bilă albă pentru viteza cu care s-au mişcat lucrurile, nu credeam că vor termina în timp util. Uite că s-a putut. Cineva comenta că a costat foarte mult, parcă 12 milioane de euro. N-am niciun ordin de mărime pentru asta, dar presupun că ritmul în care s-a lucrat a influenţat şi preţul. Chiar s-a lucrat zi şi noapte, cu mulţi muncitori.

Ce m-a deranjat e, culmea, iluminarea. Mi se pare că s-au pus prea multe becuri şi te loveşte o lumină puternică atunci când intri în pasaj. Ziua să zicem că e bine, că nu vezi diferenţă prea mare, însă noaptea te incomodează o luminozitate puternică după care treci iar la beznă. Am trecut prin multe pasaje rutiere, niciunul nu avea gradul ăsta de luminozitate, în nicio ţară de prin Europa.

Per total pasajul ăsta se trece la succese, cu menţiunea că va conta foarte mult cât de bine rezistă reparaţia. Vedem la primăvară.

Foto de aici, am evitat să iau de la Băluţă şi Primăria Sectorului 4 n-a mai postat nimic din aprilie.

2 comentarii. Leave new

  • Gurile de canal de pe b1, Tineretului -> Universitate numai la nivel nu sunt.
    In rest arata bine, probabil daca vor monta niste lumini si inainte/dupa pasaj nu va mai fi asa mare problema noaptea.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu