in Casual stuff

Sponsored stories for a sponsored life

 

În ultimele luni am văzut că au explodat reclamele făcute de oameni obişnuiţi pe Instagram. Fete (şi băieţi, dar mai puţin) care cheltuie nişte sume de bani ca să îşi promoveze conţinutul. Nu fac asta de dragul pozelor pe care le-au produs sau ca să se laude în faţa străinilor, să nu fim naivi. Chiar dacă sunt făcute în locuri drăguţe, acele cadre suprasaturate au un singur scop: să-i transforme în influenceri.

Micro, nano, orice se poate. Important e să fie un număr de followeri suficient de mare încât să-i bage cineva în seamă. Orice brand e bun pentru început, să se vadă că merge treaba. 

Ei sunt cei naivi (și mulți) care au senzația că așa se face. Așa ajungi la sute de mii de followeri, prin reclame băgate constant și conținutul ăla bun. Așa îți formezi o comunitate. Cuvântul ăsta la care orice brand manager face ochi mari.

Cine să le explice că cele mai multe fete cu followeri mulți au cumpărat la greu de pe siteuri dubioase? Cine să le explice că pentru campanii trebuie ”să fii om cu piaristele”? (și aici am citat dintr-o influenceriță de mare valoare)

Ce e mai nasol pentru omenire este că unii dintre acești wannabes au niște meserii bănoase. Sunt avocați, medici, dentiști, care speră să devină influenceri și să ducă o viață ca o vacanță. Să fie trimiși de branduri în diferite locuri sau să își facă ei vacanțe în care să producă conținut. Să nu mai fie nevoiți să-și facă treaba, sau s-o facă doar din când în când.

Iar rezultatul indirect al acestor sponsored stories se vede și la influencerii consacrați, în agitația lor continuă după senzațional. De-aia trebuie să presteze mereu, să inventeze noi povești și challengeuri. Că vin alții din spate și riscul e să nu te mai considere lumea cool, la modă, în trend. 

Astăzi mai colantăm o mașină, mâine o vindem și ne luăm alta. Lamborghini e deja mainstream, aștept să văd care e următoarea schemă supremă.

Între timp, mii de tineri cotizează la Zuck pentru șansa la o viață de vedetuță. Dați și voi un follow sau un share?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu