in Casual stuff

Patru doamne 50+ au trecut oceanul Atlantic vâslind

Nu sunt chiar băbuţe, că au toate sub 60 de ani. Nu sunt nici pensionare, că încă muncesc şi, la cum merg lucrurile cu vârstele minime, mai au mult până acolo. 

Sunt 4 doamne de peste 50 de ani care au doborât recordul pentru cel mai vârstnic echipaj feminin care trece Atlanticul vâslind. Se pare că treaba asta cu traversarea Atlanticului e a thing în rândul celor cărora le place să vâslească. Cică ar fi cea mai grea traversare cu vâsla, ceea ce mi se pare absolut normal, vorbim de un ocean.

E clar că trebuie să îţi lipsească nişte ţigle de pe casă pentru a porni într-o aventură de genul ăsta. Cred că nu e ceva mai periculos decât atât. De altfel, un britanic şi-a pierdut viaţa în urmă cu câteva zile încercând să treacă Atlanticul vâslind.

Am văzut la Mikey Hash cum a fost să traverseze Atlanticul într-un velier şi mi s-a părut o nebunie, barca cu vâsle deja e alt nivel (de altfel, tot la el am aflat şi de povestea asta)*. Şi nu pentru că te răstorni, te mănâncă rechinul, te loveşti de gheţar şi sfârşeşti ca Titanicul. Dar poţi să o iei aiurea şi să ţi se termine proviziile sau să înaintezi mult mai greu decât ai estimat şi să rămâi fără apă, să mori deshidratat pe mare.

Doamnele menţionate mai sus aveau provizii pentru 55 de zile şi au făcut 58 de zile şi ceva pe o distanţă de 4500 de km. Nu ştiu exact cum au rezistat acele 3 zile în plus, cum au găsit forţe să mai vâslească până la finish, cum au găsit curajul să continue. Mi se pare că e ca un Camino de Santiago în varianta ultimate. Dacă nu mai poţi nu te opreşti la un localnic şi dormi, ci rişti să mori în mijlocul apelor.

Nu ştiu exact cum e cu toaleta acolo, bărcuţa aia pe care o aveau nu părea să fie foarte utilată. Nu mai vorbim de duşuri sau alte poveşti. 58 de zile nu faci decât să vâsleşti, ce-ţi trebuie duş?

Doamnele au depăşit recordul cu 43 de ani. Adică fiecare participantă care deţinea recordul anterior era cu vreo 10 ani mai tânără. Probabil că aveau 40 şi ceva de ani fiecare, spre deosebire de cele de care vorbim noi, care au între 55 şi 60 de ani.

Mai multe detalii aici.

Un video aici:

*) Yes, this is who I am now, watching Mikey Hash on Youtube… 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu