in Casual stuff

Săptămâna asta s-a lansat ceva program de analize gratuite la o clinică privată din Bucureşti, cu scopul de a marca Ziua Mondială a Diabetului. În perioara 10 noiembrie – 10 decembrie, poţi beneficia de un set de analize pentru depistarea diabetului la clinica Medas. O serie de bloggeri au fost prezenţi la o întâlnire cu medicii specialişti de la clinică, şi-au făcut analizele şi au scris despre experienţă. Foarte frumos până aici.

Doar că bloggerii au venit şi cu ceva pentru cititori: câte trei seturi de analize complexe plus o consultaţie la medicul diabetolog. Mă aşteptam să fie bătaie, mai ales că sistemul nostru sanitar nu e strălucit. Când colo… pauză. Maxim 3-4 oameni pe fiecare blog (excepţie face Ştefan Murgeanu). Dacă erau pişcoturi sau aparate de făcut cafea se înghesuia toată lumea.

Ştiu că poate vă e frică de analize, dar zău că e o oportunitate foarte bună. Îmi aduc aminte ce fobie de analize dezvoltasem când eram mai mic. Dura cam 30 de minute fiecare recoltare de sânge. Mi-era frică de ac mai rău decât de urs. Însă la un moment dat am conştientizat că e important să-ţi faci analizele constant, să poţi depista din timp tot ce e în neregulă cu corpul tău. Chiar ieri, după ce-am citit toate reacţiile m-am programat pentru analize.

Puteţi şi voi la Pietricel, Auraş, Ruxa, Alina Cst, Marie-Jeanne şi Chinezu.

7 comentarii. Leave new

  • Şi eu am fobie de ac,dar încă nu am reuşit să scap de ea. 😐

    Răspunde
  • da, din pacate asa e. si asta ma duce cu gandul la un articol mai vechi de’al meu care s’a bucurat de aprecieri si in care scriam ca ne intereseaza sanatatea doar cand suntem bolnavi si atunci carcotim la greu impotriva sistemului, fara sa ne gandim ca pe noi insine nu ne intereseaza aspectul nici cat sa facem niste analize din cand in cand. fiindca, si in cazul asta, e mult mai usor a preveni decat a trata. si mai ieftin.

    iar asta cu setul gratuit oferit de medas e fix confirmarea. trista confirmare, daca as putea spune asa 🙁

    Răspunde
  • […] Clinica Medas a invitat un grup de bloggeri mai mult sau mai putin amatori de dulciuri sa isi faca analizele pentru diabet, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului. Pe bloguri au aparut si concursuri cu premii in analize 🙂 Gasiti detalii la Stefan Murgeanu, Andreea Pietrosel, Andreea Burlacu, Auras Mihai Geambasu, Marie Jeanne Schweffer, Cristian China Birta, Ruxandra Predescu, Alina Constantinescu si Alex Ciuca. […]

    Răspunde
  • …. nu, altele sunt motivele

    Răspunde
  • @Piticu21 Care?

    Răspunde
  • […] să ne gândim că ajungem să consumăm resurse importante doar pentru că ne-a fost lene ori frică să ne ducem să facem nişte analize. Chiar aşa, de curiozitate, cât timp a trecut de când nu […]

    Răspunde
  • Mie una mi-e frica de mor de analize de sange. Si cum imi este frica nu imi fac nici daca e sa mor.
    Pe de alta parte ultimele studii stiitifice au demosntrat ca realizarea de analize de sange fara nici un sintom sunt mai degraba nefaste decat beneficioase.
    Apoi multe boli inca sunt incurabile, atunci ce sens are sa iti descopere o boala anume daca nu se stie leacul pentru ea.
    Un renumit medic din Spania spune: in eventualitatea ca maine poti muri fii fericit azi. E presedintele asociatiei medicilor din Spania si nu recomanda realizarea de analize asa aiurea, altfel ajungi sanatos la medic si pleci bolbav. Apoi in functie de performanta masinilor si a reactivilor se dau foatre multe falsuri.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu