N-am reuşit să ajung la avanpremieră, m-am grăbit să merg vineri, că tot îl lăuda lumea. Mulţi ziceau că-i bun. După vizionare, uşor năuc, am încercat să-mi dau seama de ce e Loverboy un film bun.

1. Pentru că sunt multe scene de sex. Din ’90 încoace, filmul românesc a devenit un fel de film porno deghizat în film de artă. Fiecare personaj feminin trebuie să apară nud măcar o dată, chiar dacă nu are legătură cu acţiunea filmului.

2. Pentru că joacă Ion Besoiu. S-a mai folosit şi schema asta: introducem actori mari ca să dea greutate filmului. E un film cu maestrul Ion Besoiu, cum poţi să spui că e prost? Sigur, n-are nicio replică şi apare doar de 2 ori, dar Loverboy e un film bun!!!

3. Pentru că e cu ţigani. Trebuie să ne uităm şi la naţionalitatea conlocuitoare, nu? Să-i băgăm şi pe ei în seamă, să arătăm realitatea de pe străzi. Ah, şi e cu manele. Orice film cu manele trebuie sa fie bun. Corect?

4. Pentru că se înjură. Mult. Nu poţi să faci film de artă dacă personajele nu înjură. Cât mai mult, să scrie în subtitrări doar fuck you and your mother. Şi noi să auzim de morţi, răniţi, familii, cruci şi alte variaţiuni pe tema asta. Ceva fin. Artă!

5. Pentru că joacă George Piştereanu şi Ada Condeescu Sunt cuplul de succes din “Eu când vreau să fluier, fluier”. Dacă ăla e un film bun, şi ăsta trebuie să fie un film bun, corect?

6. Pentru că e cu poliţişti. Cum ar veni, e şi un film cu suspans.

7. Pentru că în film apare un BMW. Orice film în care apare un BMW e un film bun, nu? Mai ales dacă sunt şi femei frumoase în acel BMW.

8. Pentru că are o replică filosofică. O vedeţi la finalul trailerului.

8+. Pentru că există şi filme mult mai proaste. Uitasem că există şi filme mult, mult mai proaste. Dar am văzut “Liceenii în 53 de ore şi ceva”. Pe Cinemagia figurează altfel, dar ăsta e filmul.