Aflu de la Radu că au fost întrerupte lucrările la străpungerea de pe Splaiul Independenţei în zona Ciurel. Un proprietar nemulţumit a oprit în instanţă acţiunea, dar nu despre asta e vorba. Omul a declarat pentru Hotnews:

Din punctul meu de vedere nici nu este nevoie de acest drum expres, cum îi spun ei.

Mişto, nu? Omul stă chiar lângă ştrand din câte înţeleg, la capătul Splaiului, are şosea pe 3 benzi până acasă, din punctul lui de vedere nu-i trebuie străpungere spre autostradă. E exact ce ziceam legat de interesul personal. În cazul ăsta „punctul de vedere” nici măcar nu mai are un sens abstract, ci capătă valenţe spaţiale. Omul are şosea până la poartă şi înapoi cât vede cu ochii, are cu ce să ajungă în centru. Restul oamenilor care ar trebui să treacă pe acolo? Nu ştiu, nu-mi pasă.

6 comentarii. Leave new

 • dar ca i-au intrat in curte si i-au construit un pilon nu ai citit?

  Răspunde
 • Mai trist este că sunt foarte mulți care se gândesc fix la ei și atât. Restul sunt neinteresanți…

  Răspunde
 • @Arhi am citit, dar asta e alta problema pentru care s-au si oprit lucrarile. Ceea ce e foarte corect. Dar nu veni sa-mi spui ca nu e nevoie de drum :))

  1. pentru ca nu i-a cerut nimeni parerea
  2. pentru ca nu e vreun expert in planuri urbanistice, el e doar parte in acel proces.

  Sa se mute pilonii, sa se schimbe proiectul si sa ne vedem de viata.

  Declaratia lui e de forma „domne au facut ceva ilegal si pe langa asta, eu zic ca oricum n-avem nevoie de drumul ala”

  Răspunde
 • 1. …”a declarat pentru HotNews.ro Mihai Danes”, deci cum nu i-a cerut nimeni părerea? Acei prostovani cu microfon/reportofon în mână nu cer păreri?

  2. Majoritatea dintre noi nu suntem experți în nimic, dar ne dăm cu părerea. Aici cum e?

  Legat de păreri în general, voi blogării vă puteți expune părerea – pe o platformă pe care o comparați cu o publicație – în necunoștință de cauză, dar alții nu?

  E foarte complicat să ”muți” acei piloni, pentru că asta implică timp și bani. Dacă ți se pare că interesează pe cineva sau crezi că ajută la discuția de aici, într-un viitor comentariu voi face un scurt rezumat al demersurilor pentru reamplasarea pilonilor.

  Răspunde
  • @dam167 a fost intrebat despre decizia instantei si ce-a contestat el, nu l-a intrebat nimeni daca are vreo utilitate strapungerea, daca ne trebuie autostrazi, daca e bine ca a pleca Nokia din tara. Punctual.

   Ne dam cu parerea la colt de strada, nu in presa 🙂

   Noi, bloggerii, adica si tu (ca ai blog), ne dam cu parerea in coltul nostru. Nu e nimeni obligat sa ne asculte, nu ne da nimeni la ziar. Daca parerile sunt pertinente, oamenii le apreciaza si revin. Cel putin asta e teoria. E si vina ziaristului care a inclus o parere irelevanta in contextul dat.

   Cat despre povestea cu pilonii, sunt de partea omului, nu ma intelege gresit. Dar nu poti sa spui ca strapungerea aia e inutila. Merg des prin zona aia si traficul e horror. Poate ca n-ar avea sens toata portiunea de dupa Sos. Virtutii spre autostrada, dar peste Dambovita ar fi foarte util sa existe o varianta directa (sa nu o mai iei pe stradutze pe la Crangasi sau pe 2 benzi pe la Semanatoarea).

 • Nu-i pentru nimeni o fericire sa-i treaba autostrada pe langa casa, cu tot zgomotul si toata poluarea pe care o aduce. Asa ca nu ma mir ca toti cei din zona sunt impotriva acestui plan.

  De cand am auzit prima oara de aceasta strapungere am zis ca e aproape imposibil de facut. Zona Uverturii e plina de vile si oamenii cu bani de acolo stiu de avocati, drepturi, pile si altele.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu