Am participat recent la un turneu pentru presă organizat în paralel cu Pescariu Sports & SPA Trophy, între 20 şi 24 iunie. Turneul pentru profesionişti are premii de 15.000 USD, e un Futures din cadrul ITF, cu jucători plasaţi după locul 500 ATP, însă cu un nivel foarte bun. N-am mai asistat de mult la un turneu de categoria asta, dar mi se pare că sunt diferenţe foarte mari faţă de acum 5-6 ani când aveam oarece treabă cu domeniul.

Revenind la Tennis Media Cup, au fost 8 curajoşi aliniaţi la startul acestei prime ediţii, la care OMV Petrom a venit cu susţinerea. Ghinionul a făcut ca unul dintre cei 8 să fiu eu, fostă mare speranţă a tenisului, actualmente mare privitor şi dătător cu părerea. Din păcate, ghinionul n-a fost al adversarilor, ci al meu, pentru că mi-am adus aminte cât de prost mă mişc cu racheta în mână.

Ştiţi momentul ăla când ai tot planul de joc în cap, când vrei să dai un backend în lung de linie şi nimereşti numai în fileu sau un forehand în cross şi de fapt mingea ajunge pe terenul vecin? Cam aşa sunt eu în punctul ăsta, din 4 seturi am reuşit magnifica performanţă de a câştiga 2 gameuri. Bune şi alea, ce să zic.

Faţă de vremea în care făceam eu tenis pe zgura din Regie s-au schimbat o grămadă de lucruri. Terenurile de zgură chiar au zgură, nu sare mingea direct pe un pământ roşcat, rachetele sunt sensibil mai uşoare, iar de calitatea mingilor nu mai zic.

Una peste alta mă bate gândul să mă apuc din nou de tenis, poate chiar cu antrenor personal şi mers săptămânal, e o activitate care mă relaxează mult şi mi-ar plăcea să pot să ies cu prietenii la un tenis de plăcere. Dar până atunci am de lucrat mult la serviciu (oricum n-a fost niciodată punctul meu forte) şi la lovituri în general. Poate până la ediţia viitoare a Tennis Media Cup reuşesc să mă pun la punct 😀

Aveţi vreo recomandare de antrenor?