Dacă vă arde de stat pe net în perioada asta, e foarte probabil să fiţi în continuare acasă, şi nu la mare sau la munte, alături de tot poporul petrecăreţ din România. Aşa că e posibil să aveţi nişte zile libere în care să vă plictisiţi groaznic, numai bune de umplut cu activităţi interesante.

Înainte de toate, vă recomand să faceţi puţină mişcare, vremea e excelentă, parcurile nu sunt chiar aşa pline. În lipsă de parc, vedeţi că au apărut căpşunile şi cartofii noi, eu am în plan o vizită la Piaţa Obor într-o dimineaţă. Poate vreţi să fiţi gospodini. Unde mai pui că la Obor sunt şi micii ăia celebri, ceea ce e întotdeauna un argument în plus.

Seriale

A apărut sezonul 2 din The Handmaid’s Tale. Repet, a apărut sezonul 2! Nu intraţi în panică şi îndreptaţi-vă în linişte către cel mai apropiat dispozitiv cu HBO Go. Am văzut primele 2 episoade, e bun. Ne aminteşte cât de periculos este extremismul de orice fel, dar mai ales cel religios. Oarecum on-topic: un articol care explică de ce au rămas în urmă ţările ortodoxe din Europa, de ce au favorizat comunismul şi, în general, de ce suntem în situaţia asta alături de Bulgaria, Ucraina şi restul vecinilor.

https://www.youtube.com/watch?v=dKoIPuifJvE

Am început să mă uit la The Alienist, una dintre premierele Netflix din aprilie. E mişto să vezi recreată atmosfera din New York-ul începutului de secol XX. La prima vedere pare un True Detective de epocă. Puţin cam dark, merge să vă uitaţi dacă aveţi starea potrivită pentru aşa ceva.

Bobby Kennedy for President e o mini-serie documentară apărută tot pe Netflix zilele astea. Sunt 4 episoade a câte o oră în care e spusă povestea lui Bobby Kennedy, fratele lui JFK, care a fost asasinat în timpul campaniei prezidenţiale din 1968. Se spune că Bobby avea şanse foarte mari să câştige alegerile, iar imaginile cu băile de mulţime din California par să confirme asta. De ce merită să vă uitaţi? Pentru că sunt extrem de multe imagini de arhivă, foto şi video cu familia Kennedy, cu America din anii ’40-’50-’60. Excelentă documentare s-a făcut pentru acest film, sunt inclusiv bucăţi din emisiuni TV de la vremea aia, interviuri cu oameni care i-au fost alături în campanie etc.

Mie nu prea îmi place personajul din ce-am mai citit legat de alegerea lui JFK, modul în care a gestionat toată povestea cu Sinatra şi cu Mafia şi acţiunile sale ca procuror general al SUA. Mi s-a părut că a jucat la două capete, chestie pe care o confirmă şi diferiţi oameni din politica acelor ani în documentarul Netflix. 

Podcast

În ultima vreme au apărut o grămadă de podcasturi interesante, eu sunt în punctul în care aş vrea să ascult cât mai multe dar nu prea reuşesc să găsesc un moment al zilei care să fie potrivit. Nu „pierd” timp prea mult pe drumul spre birou, n-am pauze în care să pot strecura o oră de podcast, iar seara sunt prea obosit pentru chestii serioase. Aşa că deocamdată ascult podcasturi când spăl vase sau fac curăţenie prin casă.

Despre Shoturi Digitale şi Pe bune v-am mai zis deja. Acum vrea să vă recomand alte două podcasturi.

Andra Zaharia a lansat recent How do you know? un podcast despre cum iei decizii mai bune în viaţa de zi cu zi. Nu vă speriaţi, nu e nimic motivaţional sau complicat. 

Andrei Roşca a lansat ZERO PLUS – un podcast despre strategii de schimbare şi acţiune. Cum faci lucrurile să se mişte. Am ascultat primul episod şi am rămas cu câteva idei utile pe care sper să le pun în practică cât mai curând. Episoadele sunt scurte, în jur de 10 minute, aşa că o să le parcurgeţi rapid, însă probabil că le veţi relua de mai multe ori.

Filme

A intrat în cinematografe Avengers: Infinity War. Toată lumea vorbeşte de el în feedul meu de Facebook, vreau să-l văd zilele astea pentru că sunt prea mulţi oameni total daţi pe spate de filmul ăsta. Ok, e cu super eroi, dar ce poate să fie atât de wow? Vom vedea.

Dacă vreţi ceva mai… serios, vă recomand România neîmblânzită. Încă rulează în cinematografe şi am auzit numai vorbe bune despre acest documentar.

Mâncare

Dacă vreţi să mergeţi la sigur, vă recomand Marty, restaurantul deschis recent în Sun Plaza. Sigur o să găsiţi ceva pe placul vostru. Aveţi şi un discount de 20 de lei la comenzi de peste 60 de lei până pe 30 aprilie inclusiv.

Vreţi să încercaţi ceva mai fancy? Eu aleg de cele mai multe ori La Samuelle. Au cel mai bun risotto din Bucureşti şi un lava cake cu îngheţată de portocale.

Pentru o masă rapidă merge şi Dristor Doner-ul de la Tineretului sau Iskenderul de vis-a-vis de liceul Iulia Haşdeu (unde pastrama de oaie e ce trebuie).

Multe alte recomandări în Ghidul Ionescian, oamenii ăştia ies mult mai mult decât mine.

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu