Am o întrebare care mă macină de câteva zile legată de ce s-a întâmplat recent în spitalul Sanador. Ce faci dacă afli despre acest caz cu câteva zile înainte de a avea o operaţie chiar în acelaşi spital? Mai ales dacă operaţia este deja plătită şi nu poate fi amânată. Anulezi tot? Sau mergi înainte?

Ce faci dacă, de exemplu, te pregăteşti să naşti în acel spital al doilea copil, după ce ai mai născut acolo şi totul a fost ok, de fiecare dată a fost în regulă orice procedură pe care ai desfăşurat-o? Asta în contextul în care e deja plătit totul, iar o cezariană trece de 10.000 de lei. Să amâni nu e o opţiune, că nu e chiar o operaţie de deviaţie de sept, să zici că mai aştepţi puţin.

Eu habar n-am ce decizie aş lua. Efectiv mă gândesc de câteva zile la chestia asta şi nu pot să spun clar că aş merge în altă parte sau aş continua conform planului. Evident, argumentul principal nu sunt banii deja daţi, ci experienţa precedentă care a fost ok.

Pe de altă parte, eu nu pricep cum funcţionează în continuare un spital privat (deci o societate comercială, nu un serviciu public) în condiţiile în care un om a murit în circumstanţe suspecte. Dacă găsim o bacterie într-o prăjitură (caz în care nişte oameni pot avea probleme digestive) oprim activitatea cofetăriei pe perioada anchetei, aruncăm stocuri, facem igienizare etc. 

Dacă moare un om în spital, pur şi simplu continuă activitatea, urmând ca la un moment dat să se prezinte un raport şi să se ia nişte măsuri.