Vineri, după ce am dat comenzile importante de pe aplicaţie, dis de dimineaţă, m-am tot învârtit pe site-ul eMAG, gândindu-mă ce-aş mai putea să cumpăr. Am luat un CrockPot (o să revin curând cu un articol dedicat pe tema asta), mi-am luat nişte ghete Geox pe care le-am găsit la un preţ bun, apoi spre seară am găsit o ofertă excelentă la un pachet de securitate Eset, pentru 3 dispozitive, pe 24 de luni, la doar 99 de lei. Practic, un chilipir.

Pentru că nu se încadra la livrare gratuită, m-am gândit iniţial să-l comand cu ridicare în showroom, apoi mi-am dat seama că aş putea să-l plătesc cu cardul, apoi să-l ridic dintr-un EasyBox – acele cutii securizate în care Sameday livrează comenzile eMAG. Momentan serviciul e disponibil doar în Bucureşti, în anumite benzinării OMV. Am descoperit rapid că am o benzinărie OMV foarte aproape de casă, aşa că am selectat acel punct de livrare şi mi-am văzut de treabă.

Mă rog, pe urmă am mai dat încă o comandă de antivirus, pentru alte calculatoare din familie, de data asta cu livrarea în showroom, ca să văd şi pe acolo cât de repede merge treaba, cum e tot procesul, cât de aglomerat va fi când ridic produsul etc. Sacrificii de blogger.

Luni dimineaţă am primit SMS prin care am fost anunţat că mi-a sosit comanda în EasyBox şi că pot să o ridic. În SMS era trecut şi un cod PIN, la fel cum aveam şi în mailul de confirmare primit concomitent.

M-am dus în benzinărie, am parcat, am fotografiat automatul, apoi m-am apropiat şi am mai făcut câteva poze, am băgat codul PIN, apoi uşa s-a deschis. Am închis-o la loc şi am plecat. Probabil că a durat vreo 5 secunde toată operaţiunea. 

Codul PIN e format din 7 caractere, din ce-am observat alternează litere şi cifre. După verificarea codului, primeşti un mesaj că e totul în regulă şi ţi se arată ce uşiţă se va deschide. Aici nu e foarte intuitivă treaba, însă e posibil să fi fost eu prea entuziasmat. Apeşi pe “deschide incinta”, uşiţa se deschide, iei coletul, închizi uşa.

Efectiv nu-mi dau seama ce sens ar mai avea să aleg livrarea prin curier. Sistemul ăsta nu doar că e mai rapid, dar e şi mai puţin stresant. Nu trebuie să fii cu ochii pe telefon, poate vine SMS-ul şi tu ratezi coletul. Nu trebuie să-ţi faci griji dacă nu mai rămâne nimeni la birou şi curierul se anunţă fix atunci. Nu te mai sună curierul să te întrebe dacă eşti la adresă. Sau dacă poţi să cobori şi tu. Şi nici nu te mai sună ăia noi să te întrebe unde e adresa mai exact. Impresia e că dai o comandă, iar ca prin minune ea ajunge după câteva zile într-un loc din care poţi să o iei tu când ai chef. Chit că e 2 noaptea sau 7 dimineaţa. Sau weekend.

Singurul inconvenient pentru unii oameni s-ar putea să fie legat de plată. Momentan singura opţiune e plata cu cardul în avans, automatele nu au POS-uri instalate încă. În 2019 vor fi instalate şi cititoarele de carduri, astfel încât să poţi comanda fără să plăteşti.