Google a publicat cele mai populare căutări din România în 2018. Şi pentru că ăsta nu e genul de blog pe care postăm comunicatul de presă cu copy-paste şi ne vedem de treabă, să vedem ce concluzii putem trage.

Două topuri relevante:

Cele mai populare căutări
1. Rezultate bacalaureat
2. Rezultate evaluare națională
3. eMag Black Friday
4. Campionatul Mondial
5. Simona Halep
6. Calendar ortodox
7. Picnic Cuvânt
8. Andrei Gheorghe
9. Avicii
10. Admitere liceu

Deci bacalaureatul şi evaluarea naţională – cele două evenimente importante din viaţa a sute de mii de părinţi, sărbătoarea naţională a shoppingului, un eveniment sportiv mondial care are loc din 4 în 4 ani, apoi Simona Halep. Abia după asta urmează calendarul ortodox! Şi vreo doi oameni care au murit subit.

Dar hai să vedem evenimentele sportive, că acolo devine mai interesant:

Evenimente sportive
1. Campionatul mondial de fotbal
2. Australian Open
3. Wimbledon
4. US Open
5. Indian Wells
6. Roland Garros
7. România – Serbia
8. Real Madrid – Liverpool
9. Steaua – Lazio
10. Jocurile olimpice de iarnă

Nu mai puţin de 5 din ele sunt din tenis. Într-un an cu Cupa Mondială de fotbal, cu Jocuri Olimpice de iarnă şi cu un parcurs decent al României în Nations League, românii au fost mai interesaţi de tenis. Şi trebuie să luăm în calcul că un campionat mondial de fotbal ţine o lună întreagă, cam cât două Grand Slamuri.

De notat şi că a apărut un al 5-lea turneu interesant pentru români, Indian Wells.

Evident, interesul ăsta e direct legat de rezultatele bune ale tuturor sportivelor noastre. Nu vorbim doar de Halep, ci şi de ce-a reuşit Mihaela Buzărnescu, de victoriile Irinei Begu şi ale Soranei Cârstea. 

Realitatea este că tenisul e mult mai prezent în vieţile românilor în ultimii ani. Aşa cum spuneam în urmă cu câteva luni, nici nu ne dăm seama cât de mult contează pentru dezvoltarea copiilor noştri aceste rezultate. Iată că se vede influenţa tenisului şi în interesul ridicat pe care îl au oamenii. Nu rămâne decât să vedem o schimbare în bine şi la nivelul investiţiilor în acest sport.