România a pierdut turneul WTA de la Bucureşti, care urmează să se desfăşoare începând cu acest an la Budapesta.

Vestea asta nu e o noutate, de vreo 2 ani tot se vorbeşte despre asta. Şi cum condiţiile logistice de la Bucureşti nu s-au schimbat deloc, e normal că turneul chiar a fost mutat.

Şi, vai, ce rău ne pare! O să ne dăm cu fundul de pământ, o să ne revoltăm, o să plângă oamenii de-o să sară cămaşa de pe ei. Sau nu.

Turneul WTA de la Bucureşti era, alături de Discovery şi de emisiunea Omul care aduce cartea, genul de chestie cu care dădea bine să te asociezi. De-aia era sold-out la meciurile demonstrative şi bătea vântul pe la meciurile din primele tururi. Pentru că publicul din România era mult prea pretenţios ca să vadă jucătoare de locurile 30-80 WTA. Sau pentru că pur şi simplu nu ne păsa cu adevărat.

Din păcate, cei care vor suferi cu adevărat sunt copiii. Cei care ar fi avut ocazia să participe la turneu ca voluntari, cei pentru care ar fi contat extrem de mult să stea prin preajma unor jucătoare precum Sevastova, Irina Begu sau Petra Martic.

Adevărul e că turneul de la Bucureşti ajunsese o improvizaţie, chiar dacă există un potenţial enorm în baza sportivă din Cotroceni. Nici acum nu-mi dau seama de ce nu se reface arena centrală. Dacă aş fi fost în PSD şi voiam să-l dau jos pe Isărescu (ceea ce am înţeles că ar vrea să facă), îl tocam zi de zi cu Arenele BNR. E inadmisibil să ţină cu dinţii de acel complex şi să-l blocheze în anii ’90. Sper că nu aşteaptă să pice toate clădirile ca să poată construi vreo serie de blocuri rezidenţiale şi acolo.

În momentul ăsta chiar nu-i mai deranjează nimeni pe cei de la BNR, turneul ATP a dispărut, turneul WTA s-a dus, acum n-o să mai intre nimeni în Arene vara.

3 comentarii. Leave new

  • Din pacate momentan pe partea de sport sunt alte prioritati. Se fac o gramada de stadioane pe sume fabuloase desi fotbalul nu a mai produs performanta de prin ’86. Desi in tenis avem performanta avem loc 1 WTA, avem 5-6 jucatoare constant in top100 astea nu conteaza, nu se baga un leu in tenis.

    Răspunde
  • Nu se înghesuia lumea ca nu erau condiții

    Răspunde
    • Da și nu. Am fost an de an, erau ediții în care primele zile se lăsa acces gratuit. Nici atunci nu era multă lume. Ceea ce e aiurea, poți să îți iei o zi liberă ca să îți duci copilul la un meci de tenis. Sau îl trimiți cu bunicii, sau mergi seara, la 5-6. Însă nici așa nu se umpleau tribunele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu