Am aflat de mini-seria asta de la prietenul Marian HurduCAST şi i-am dat un play imediat ce am găsit o oră liberă în program. E povestea lui Roger Ailes, „inventatorul” Fox News şi, practic, al ştirilor cu o puternică culoare politică, strămoşul american al Antena 3 şi România TV. 

Dacă aţi văzut The Newsroom şi v-a plăcut, filmul ăsta n-are absolut nicio legătură :)) În afară de faptul că e tot despre o televiziune de ştiri. Însă mi se pare că e prezentat totul dintr-o perspectivă negativă. N-am căutat mai multe informaţii ca să aflu cine a scris cartea după care s-a făcut filmul şi de ce, însă Roger Ailes a fost dat afară de la Fox în urma unui mare scandal de hărţuire sexuală.

Mini-seria asta urmăreşte povestea sexuală, pe lângă tot ce s-a întâmplat cu Fox News în anumite momente cheie din istoria recentă a SUA.

Totuşi, omul, jucat excelent de Russel Crowe, înţelegea foarte bine piaţa media, a inventat, printre altele crawl-ul ăla care curge cu informaţii la televiziunile de ştiri (burtiera), a înţeles exact unde e loc pe piaţă pentru o televiziune nouă, a tabloidizat ştirile şi talk-showurile politice. Exagerând puţin, putem spune că a făcut în SUA ceea ce urma să facă Sârbu în România câţiva ani mai târziu.

Diferenţa faţă de Antena 3 şi România TV e că la Fox News totul a plecat de la el, care avea anumite afinităţi politice, nu de la Rupert Murdoch (patronul staţiei). Nu-mi dau seama pe cine încearcă să spele cartea respectivă sau de ce aruncă totul asupra unui singur om, dar presupun că e destul de convenabil că Roger Ailes a murit în 2017, aşa că nici nu mai contează exact adevărul.

Serialul are 7 episoade de aproximativ o oră şi e produs de Showtime, însă în România îl găsiţi pe HBO GO.

https://www.youtube.com/watch?v=lAnJJHrq0Ws

3 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu