IKEA a lansat acum vreo 3 ani un sistem de becuri wireless numit Trådfri. Iniţial aveau un singur tip de bec, cu o telecomandă wireless şi un fel de “router” care se conecta la internet, acum au o gamă mai largă de becuri, prize, amplificatoare de semnal, spoturi, panouri luminoase, senzori de mişcare etc.

Becurile sunt la un preţ foarte bun (comparativ cu Philips Hue, de exemplu), dar au o singură culoare, căreia îi poţi regla doar intensitatea şi temperatura. Varianta de 1000 de lumeni este 60 de lei, iar un kit cu 2 becuri cu fasung normal, un gateway şi o telecomandă, ajunge la 300 de lei.

De când mă joc cu Google Home Hub am început să mă gândesc la becurile astea. Am unul în casă deja, s-ar putea să am şi un gateway, nu mai ştiu exact, trebuie să-l caut. Becul e mişto, am avut şi o telecomandă pe care am dat-o, merită banii pachetul bec+telecomandă.

Şi dacă tot am luat lustre, mi-a venit ideea să-mi iau alte becuri Tradfri şi să încerc să le conectez la Google Home Hub. Mi-ar plăcea să pot să spun “Ok, Google, Good Night!” şi să-mi stingă toate luminile prin casă. Am făcut calculul şi m-ar mai costa 190 de lei “distracţia” asta (2 becuri de 1000 de lumeni şi 2 becuri de 800 de lumeni), dar vreau să ştiu întâi dacă funcţionează.

E cineva pe aici care a făcut integrarea între Tradfri şi Google Home Hub? Am găsit nişte tutoriale pe net, dar şi mulţi oameni care se plâng că nu le merge.