Pe bune că mă apuc să fac un serial.

La o întâlnire pe care am avut-o acum ceva timp, s-a pus următoarea problemă: cum le aratam companiilor care sunt impostorii în Social Media şi care sunt oamenii care au ceva habar în domeniul ăsta? Una dintre soluţii e să aştepţi să se cearnă lucrurile. Soluţia mai rapidă şi mai urâtă e să arăţi cu degetul direct personajele în cauză sperând că o să audă destui oameni. E mai urâtă varianta „b” pentru că atragi antipatii şi lumea te ia drept scandalagiu.

Despre specialişti şi nespecialişti am mai vorbit, din fericire unii s-au lăsat de traininguri între timp (semn că n-am vorbit chiar degeaba). În episodul de astăzi vă prezentăm site-ul Social Media Coach. Întreţinătoarea acestui site este Delia Constantinescu, o fată care la un moment dat a avut un blog de muzică pe care l-a băgat în reţeaua Republika, pe urmă s-a angajat la Groupon şi în cele din urmă a ajuns la Happy Digital (o agenţie care face aplicaţii pentru .ro şi .com).

Despre Delia am mai vorbit şi acum vreo 2 ani jumate, când susţinea prezentări despre PR. A trecut timpul, lumea a uitat, Delia a revenit cu un nume de domeniu bun şi mult tupeu. În mai puţin de un an a contribuit decisiv la dezvoltarea a 25 de aplicaţii de Facebook la firma la care lucrează. Zic „decisiv” pentru că altfel n-ar fi îndrăznit să le pună la portofoliu, nu? Ce-i drept, ştim şi cazuri mai grave de-atât.

Printre serviciile pe care le oferă Delia se numără: consultanţă pentru paginile de Facebook, creare de strategie online, prezentări, workshopuri şi seminarii. Un adevărat coach! Oare la workshopuri tot fără prezentare vine?

Mai mult, luna asta se lansează ghidul „50 de lucruri CONCRETE ca să ajungi cu pagina de Facebook de la 0 la 500 Like-uri”. Îl aştept cu interes! Simt că o să râdem.

Din păcate aşa se erodează încrederea în online. Apar oameni care cu greu leagă 2 cuvinte, care nu au cunoştinţele necesare şi care se dau drept experţi în domeniu. Lumea îi ia de buni, lucrează cu ei şi cei mai mulţi rămân dezamăgiţi.

Pentru traininguri cu adevărat utile în domeniul ăsta vi-i recomand, din nou, pe DoruAlex şi Vali.

19 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu