Fix în ziua în care a fost protestul taximetriştilor, UBER a pus-o de o activare cu cărţi alături de câţiva influenceri din online şi DOR. Idee cu adevărat onorabilă, bine gândită la nivel tactic. Nu ştiu dacă ziua a fost aleasă special sau aşa s-a nimerit, dar mesajul a fost clar: ăia nasoli, inclulţi, care înjură şi refuză curse sunt în piaţă şi protestează, noi suntem smart şi împărţim cărţi. 

Drăguţ, la fel ca fiecare PR stunt pe care l-au făcut în ultimii ani, dar eu m-aş duce mai mult pe latura emoţională, cu o picătură de raţional. Mai exact, aş pune accent pe ideea că oricine poate să facă UBER dacă vrea, chiar dacă nu e din Bucureşti.

Zilele astea m-am deplasat mai mult cu UBER şi am dat de maşini cu numere de Dâmboviţa, Ialomiţa sau Giurgiu. În general Loganuri sau Opeluri vechi şi îngrijite, conduse de nişte oameni pe care se vedea că locuiesc la ţară şi fac un ban în plus în felul ăsta. Eh, UBER e singura variantă prin care oamenii ăştia pot face un ban în plus. Licenţe de taxi n-ar avea cum să obţină, aşa că îşi completează veniturile muncind seara şi în weekend. Apoi bat 20-30-40 de km până acasă şi se mulţumesc cu bănuţii ăia care le rămân după ce plătesc toate taxele la PFA. 

Aş rula 2-3 de poveşti de genul ăsta, ca să se simtă şi mai bine hipsterul când dă comandă. Nu doar că ai parte de servicii decente de transport, dar susţii şi oamenii din zone defavorizate (din punctul meu de vedere ar trebui să stabilim că tot ce înseamnă mediul rural reprezintă o zonă defavorizată).