Sigur, mi-a plăcut discursul lui Donald Tusk, mi-a plăcut cum îi venea smokingul lui Iohannis, însă altceva mi-a atras atenţia aseară.

În studioul Digi 24 erau invitaţi Ioana Petrescu de la partidul lui Ponta, Valeriu Steriu (PSD), Cătălin Drulă (USR) si Daniel Fenechiu (PNL). Cea mai vocală de departe era Ioana Petrescu, care se pare că a mai crescut de când îşi înghiţise limba la Ministerul de Finanţe şi trăgea din toate poziţiile. Reprezentantul PSD ţipa peste ea ca să o acopere, Prelipceanu încerca să modereze fără să fie neapărat foarte ferm, aşa că pe alocuri emisiunea a fost un circ.

Ce m-a mirat a fost pasivitatea cu care asista Cătălin Drulă la toate discuţiile. E clar că omul era stânjenit de situaţie, de tonul ăluia de la PSD care ţipa fără să spună nimic, însă nici când l-a întrebat Prelipceanu ce părere are despre subiectul X n-a reuşit să puncteze suficient de bine. Ceva de genul “elefantul din cameră despre care n-a vorbit nimeni e atacul asupra statului de drept”. Băi nene, zi de 100 de ori că Dragnea a fugit ca un laş ca să nu dea ochii cu ăia. Spune că Năstase e un puşcăriaş corupt care n-avea ce să caute acolo. Arde-i!

I-am auzit şi declaraţia lui Cioloş la Europa FM, dată de la protestul din faţa Ateneului, nici de acolo n-am reţinut mare lucru.

Ce cred că are nevoie opoziţia e o mână de oameni cu tupeu. Nu neapărat cu tupeu nesimţit, dar tupeu de genul pe care îl are Cosette Chichirău. Nişte oameni politici abili şi tupeişti care să poată sublinia rapid, cu precizie chirurgicală, problemele pe care PSD le ignoră. 

Cineva care să-i piseze cu bugetul, cineva care să-i întrebe ce se întâmplă cu RADET-ul în Bucureşti, cum merg pregătirile pentru Euro 2020 şi tot aşa. 

Gentlemanii din politica românească sunt buni pe timp de pace, însă noi acum suntem în război total.