În Bucureşti nu mai sunt locuri pentru bolnavii Covid. Se merge pe sistemul: eliberăm un loc, ocupăm cu cine vine la rând. Altfel, bolnavii sunt trimişi la Olteniţa, Slatina sau Medgidia.

Suntem în plină pandemie, dar lucrurile sunt cât de cât sub control, nu mai e nebunia administrativă din primele luni. Aşa că ar trebui să înceapă treaba pentru spitalele alea regionale, nu-i aşa?

Poate chiar să se aleagă terenurile, să se facă proiectele, să înceapă construcţiile. Eventual să se discute la facultăţile de medicină şi să se aloce nişte locuri la buget pentru cei care semnează un contract de muncă pe 10 ani la spitalele care urmează să fie construite până când vor absolvi tinerii studenţi.

Aţi auzit vreun politician care să vorbească despre asta? Suntem în punctul în care bolnavii (de orice fel ar fi ei) sunt duşi la Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara. Cel mult Braşov. Dacă sunt situaţii grave, precum asta în care ne aflăm, bolnavii de prin ţară sunt duşi la Bucureşti şi ocupă paturi de care ar avea nevoie oameni din oraşul ăsta, care plătesc taxe aici. Care e ghinionul lor? Că nu s-au îmbolnăvit puţin mai repede, ca să mai prindă un pat. Aşa se face diferenţierea. 

Ai fi zis că în 5 ani de la Colectiv ar fi trebuit să răsară spitale, să se aloce bugete, să se rezolve o parte din probleme. Ce s-a făcut? Nimic. S-au mărit salariile medicilor şi cam atât.