veliko_01

Acum câteva weekenduri am fost până la Veliko Târnovo cu gaşca de bloggeri pe lângă care m-am aciuat. Am mai vizitat locurile în urmă cu 5 ani şi parcă mi-era dor. A fost o alegere excelentă, Veliko e o alternativă foarte bună la Valea Prahovei. Aceeaşi distanţă, dar mult mai ieftin totul, peisaje la fel de mişto, la fel de mulţi români 🙂

Şi dacă tot aveam nişte poze frumoase, zic să scriu şi nişte recomandări de la faţa locului.

Ajungeţi foarte simplu din Bucureşti, cu maşina pe la Giurgiu – Ruse – apoi drumul o ia drept până la Veliko. 180 de km, fix ca şi cum aţi merge la Braşov.

Unde stai în Veliko Târnovo: Hotel Central. E clar cea mai bună alegere privind raportul calitate-preţ. 140 de lei pe noapte o cameră dublă, camere curate, mobilier vechiuţ, dar e absolut decent. În niciun caz nu e o soluţie Interhotel Veliko Tarnovo (cel mai mare din Veliko), este genul ăla de hotel comunist cu personal aşişderea. La Hotel Central au şi WiFi, personalul este foarte simpatic, iar pe timp de iarnă camerele sunt încălzite bine. Rezervări pe Booking direct, plata în Leva la faţa locului.

Unde mănânci în Veliko Târnovo: restaurantul Shtastlivetsa ne-a fost recomandat de toată lumea, am intrat şi nu ne-a părut rău. Zici că e făcut după poze de pe Pinterest. Vedeţi pe TripAdvisor poze, mai jos e o salată care am înţeles că e bestială. Practic, tot ce vă comandaţi de acolo arată excelent şi are un gust foarte interesant, exceptând pizza, care e o pizza normală. Evident, eu mi-am comandat fix pizza.

Mai sunt câteva cafenele cu preţuri decente tot în zona aia, merită încercate. E şi un restaurant tradiţional foarte bun, dar nu ştiu cum se numeşte, noi n-am reuşit să prindem loc. De la Hotel Central o luaţi printre stăduţele ce par a fi pietonale (sunt nişte serpentine pietruite) şi daţi sigur de restaurant.

Musai de vizitat Cetatea Tsarevets, intrarea e 6 leva (14 lei) şi poţi să te plimbi câteva ore pe acolo. În anumite zile ale săptămânii pe cetate se proiectează un joc de lumini foarte spectaculos. În mijlocul oraşului mai este şi monumentul Asăneştilor (ţarii Petru Ioan şi Asan, despre care noi învăţăm eronat la şcoală cum că ar fi fost vlahi), iar lângă el e ceva muzeu de artă contemporană.

Alte mari atracţii nu prea sunt, mai merge şi o vizită la Arbanassi, un sat din apropiere care arată foarte rustic. În 2 zile e timp destul să vizitaţi ce e de vizitat pe acolo şi să vă şi relaxaţi.

Bugetul pentru o astfel de excursie de 2 zile cu cazare, masă şi transport este de 300 de lei/persoană în cazul în care mergeţi cu 4 oameni în maşină. Cum ziceam, mult mai ieftin decât pe Valea Prahovei 🙂

mancare_shtastlivetsa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu