in Teatru

fits_sibiu

Săptămâna trecută s-a publicat programul parţial al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu şi s-au pus în vânzare biletele pe Eventim.ro.  Anul acesta festivalul are loc între 6 şi 15 iunie.

Din păcate, văd că nu prea s-a comunicat online chestia asta, exceptând pagina oficială de Facebook. Şi e păcat, că sunt oameni care n-au fost pe fază, iar biletele deja se dau ca pâinea caldă. Când s-o începe promovarea mai intensă probabil că multe dintre spectacolele foarte mişto vor fi sold out.

Găsiţi programul detaliat aici. Mare atenţie! Nu este programul 100% final, din câte ştiu se mai adaugă pe parcurs anumite spectacole, uneori e posibil să se şi anuleze spectacole în caz de forţă majoră. Mai e o lună şi jumătate până la debutul festivalului. Însă, în mare, cam ăsta este programul. 

În cadrul celei de-a 21-a ediţie de FITS vor avea loc şi ultimele 3 reprezentaţii din acest an ale spectacolului Faust. Dacă nu l-aţi văzut deja, neapărat să-l puneţi pe listă, e pe 6, 7 şi 15 iunie. Pentru că am văzut deja de 2 ori Faust, anul ăsta am alte spectacole în atenţie, aşa că am încropit o listă de recomandări. Sper să urmez şi eu recomandările astea pe care le fac, cel puţin aşa îmi propun.

Joi, 12 iunie, ora 18:00 – Călătoriile lui Gulliver la Teatrul Radu Stanca. O piesă în regia lui Silviu Purcărete, cu aceeaşi echipă de actori care ne-a dat Faust. Spectacolul a fost invitat la Festivalul de la Edinburgh acum 2 ani, eu l-am ratat la ediţia din 2012 a FITS, când a fost premiera. Jumătate din bilete s-au dat deja.

Vineri, 13 iunie, ora 18:00 – Oidip la Teatrul Radu Stanca. Un spectacol ce va avea premiera pe 7 mai la Sibiu. Tot Purcărete, adaptare după tragedia „Oedip” a lui Sofocle.

Sâmbătă, 14 iunie, ora 18:00 – Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule? la Colegiul Naţional „Octavian Goga”. Un spectacol în regia lui Alexandru Dabija, cu un scenariu scris de Cătălin Ştefănescu după Moromeţii şi cu Marcel Iureş şi George Mihăiţă în rolurile lui Moromete şi Cocoşilă. Se joacă la ACT în Bucureşti, l-am recomandat deja aici.

Plus spectacole de stradă (sper să nu mai plouă), plus concerte, plus expoziţii, plus alte o mulţime de spectacole din care puteţi alege. Eu asta vreau să văd în mod special, probabil că o să fiu de joi până duminică la Sibiu.

Găsiţi aici bilete disponibile pentru toate locurile în care se joacă spectacole în cadrul FITS.

4 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu