Manafu ridică problema afişajului ilegal, care a devenit un fenomen tot mai răspândit, în ciuda existenţei spaţiilor amenajate. Oraşul arată tot mai urât cu afişele alea puse peste tot, plouate, sfâşiate, repetate la nesfârşit. Dar lucrurile nu se vor schimba prea curând, pentru că şi acolo e o mafie.

Ţin minte că îmi povestea cineva de adevăratul război pe care îl duc băieţii ăştia care lipesc afişe. Se face o risipă incredibilă în goana asta după publicitate outdoor. Organizatorii de evenimente, prin aceşti băieţi lipitori, se duelează seară de seară pentru o bucăţică de spaţiu la vedere. Dacă la 7 trece o gaşcă şi lipeşte bilete la un concert, după 2 ore trec alţii şi lipesc peste concert afişe la vreo piesă de teatru. După alte 2 ore trece o a treia gaşcă şi lipeşte afişe la un alt concert, urmată de prima gaşcă şi tot aşa.

Uneori se ajunge chiar la conflicte nasoale. Ştiu că la un moment dat s-au luat unii la bătaie în mijlocul zilei, pe la Eroilor. Se întâlniseră două găşti şi unii din cei „acoperiţi” au sărit să-şi facă dreptate cu pumnul.

Nu mai zic câtă hârtie se consumă în astfel de situaţii, că nu e problema noastră. Măcar dacă ar lipi doar în locurile permise.

7 comentarii. Leave new

  • Eu i-am văzut, tu i-ai văzut, majoritatea bucureștenilor i-a văzut. Polițiștii oare de câte ori i-au văzut?

    Ai făcut vreodată o cerere de genul acesta în baza legii 544/2001, că tare ar fi interesant?

    Răspunde
    • @Andrei Ionita: povestea cu bataia de la eroilor e mai veche, iar lipitori de afise in spatii ilegale n-am mai vazut de mult pentru ca nu mai sunt atent la detalii de genul asta de cand merg cu masina.

    • Eu sunt. Gândește-te la gardul de la grozăvești, vis-a-vis de Carrefour, cum mergi spre Regie. Sau la stâlpii de la universitate.

  • @Andrei Ionita: afisaj in locuri ilegale am vazut, dar nu am vazut live oameni care lipesc ilegal, la asta ma refeream.

    Răspunde
  • E destul de greu sa fie prinsi de politie, deoarece daca nu-i prinde in flagrant, poate sa-i gaseasca si cu teancul de afise + solutia aia de lipit din galetile ce le au cu ei, degeaba… la cate locuri de lipit afise sunt intr-un oras, cam improbabil sa ii prinda, si asta daca chiar ar incerca sa faca ceva in acest demers….

    Răspunde
  • Concertul lui Slash e maine si inca nu s-au vandut toate biletele – vreo 5000 la numar.

    In conditiile in care in alte parti se epuizeaza biletele la cateva minute/ore de la punerea in vanzare, faptul ca la Slash de 2-3 luni nu s-au vandut 5000 de bilete spune ceva.

    Eu propun sa acordam mai multa atentie muzicii live si artei in general si mai putina atentie cheltuielilor cu „noul iphone”. In felul asta se vand si biletele si nu mai apar nici afisele.

    Răspunde
  • Mă, da’ ce fain de voi la capitală. Pe acolo trece o gaşcă care „lipeşte bilete la un concert”? Serios, bilete? Pe la noi doar afişe…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu